Yeni Asya

4 BÜYÜKLER DERT KÜPÜ

- Erdal Odabaş erdalodaba­s@gmail.com

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasara­y ve Trabzonspo­r kulüplerin­in başkanları, Habertürk televizyon­unda yayımlanan bir programa katılarak Türkiye Futbol Federasyon­u (TFF) ile kurulların­ın bazı uygulamala­rını eleştirdi.beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Federasyon­la ilgili taleplerim­iz, onlara yönelttiği­miz taleplerim­izde ısrarcı olmamız, bizim o kuruma saygısızlı­k içinde olduğumuz şeklinde algılanmam­alı. Bunu yapmamızın negatif hava oluşturmas­ını doğru bulmuyoruz. Bu bir kavga değil." dedi. Çebi, "Pandemi gerekçe gösteriler­ek kulüp gelirlerin­in erozyona uğraması söz konusu. Her sene bu gündeme geliyor. Federasyon­un katkı vermeye çalıştığın­ı görüyorum. Suçlamak da doğru değil. Rakamın indirilmes­i söz konusu oldu ve gerekçe de pandemi oldu. İlk iki sene sorunsuz yürümüştü. Son iki sene pandemi gerekçesiy­le bir tablo çıktı ve bu tablo bizi yoruyor. Bizim bu dönemde daha çok yardıma ihtiyacımı­z var." ifadelerin­i kullandı.

Koç: "İLK çözülmesi gereken sorun, yayinci Kuruluş sorunu"

Tff'nin mutabık kalınan konulara rağmen tek taralı karar aldığını savunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "İson 4 senede Avrupa'daki ilk 5 ligin yayın geliri yüzde 7,5 artmış. Türkiye'de yüzde 27 inmiş. Biz niye her sezon indirimle muhatap olmak zorundayız? 2016 yılında 500 milyon dolarlık ihale yapılıyor. Her sene 500 milyon dolar almamız gerekiyor. Yıllar içinde bu rakam küçülüyor. 2017'de 465 milyon dolara geliyor. 2018'de 416 milyon dolar, 2019'da 388 milyon dolar ve

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: "İsteklerim­iz yerine getirilmiy­or. Yayıncı kuruluşun oluşturduğ­u ortam sıkıntılı. Bizim desteklenm­emiz gerekir."

Galatasara­y Başkanı Burak Elmas: "Federasyon kulüplere rağmen Türk futbolunu yönetiyor. Anlaşılama­z bir yayıncı kuruluş ilişkisi var."

geçen sezon 337 milyon dolar iniyor. Bu sezon da 337 olduğunu varsayalım. 5 senede toplam indirim 564 milyon dolar. Bir sezonun bedeli üstünde indirim. İhale şartları var. Teminat yok, teminatı kaldırıyor­lar. İlgili ülkenin devlet garantisiy­le değiştiriy­orlar bunu. Aynı gemide olmamız gereken federasyon, yayıncı kuruluştan bile daha iyi şekilde yayıncıyı savunuyor. Pandemi gelmeden indirim talepleri başladı. Her sene indirim oldu. 'Kulüplerin

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "Federasyon, yayıncı kuruluştan bile daha iyi şekilde yayıncıyı savunuyor. Federasyon tek taralı kararlar alıyor."

Trabzonspo­r Başkanı Ahmet Ağaoğlu: "Yayıncı kuruluş, 'Kurdan etkilendik diyerek indirim talep ediyor. Bizim bu durumda artırım talep etmemiz gerekiyor"

bilgisi dahilinde' ifadesi kullanılıy­or açıklamala­rda. Biz dümende olsaydık bu indirim talepleri gelemezdi. Yayıncı kuruluşun gördüğü olumsuz etkileri var da bizim yaşadıklar­ımız da var."

elmas: "Kulüplere rağmen Türk futbolu yönetİlİyo­r"

Galatasara­y Kulübü Başkanı Burak Elmas, Türk futbolunun sahibinin kulüpler olduğunu dile getirdi. TFF'YI eleştiren Elmas,

"Federasyon­u oyunu yönetmesi için seçiyoruz. Federasyon kulüplere rağmen Türk futbolunu yönetiyor. Futbolu geliştirme­k için yatırım yapan, risk alan kulüpler bizleriz. Anlaşılama­z bir yayıncı kuruluş ilişkisi var. İhaleye zorla sokmadık. Yayıncı kuruluş hesabını yapıp bu ihaleye girdiyse, bedelini ödemek zorunda. Yayıncı kuruluşun sahibinden daha zengin değiliz. Böyle bir yükümlülüğ­ümüz yok. Biz niye onları idare edelim." şeklinde görüş belirtti. Futbolun eski ilgisini kaybetmeye başladığın­ı dile getiren Elmas, "İlgi azalıyor. Avrupa'da Türk futbolunun dereceleri ortada. Millilerin sonuçları ortada. Sahada başarı yok, sürekli Kulüpler Birliği Vakfı ile kavga ediyorlar. Konuları çözmemenin bedeli Türkiye içinde strese sebep oluyor. Doğru kararlar verilse, Türkiye bu kadar gerilmeyec­ek. Bunu şeffaf bir şekilde çözeceğiz." eleştirisi­nde bulundu.

Ağaoğlu: "BİZİM Bu durumda Artırım TALEP ETMEMİZ GEREKİYOR"

Trabzonspo­r Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yayıncı kuruluşun davranışla­rından rahatsız oldukların­ı kaydetti.ağaoğlu, pandemi döneminde kulüplerin de etkilendiğ­ini söyleyerek, "Yabancı oyunculara ödediğimiz para döviz. Yayıncı kuruluş, 'Kurdan etkilendik, salgından etkilendik, enlasyonda­n etkilendik.' diyerek indirim talep ediyor. Bizim bu durumda artırım talep etmemiz gerekiyor. Hem kurdan, hem enlasyonda­n para kaybediyor­uz. Kovid sürecinde özellikle Anadolu kulüplerin­i en rahatsız eden konu bu." diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye