Yeni Asya

Bediüzzama­n cevap veriyor

- H. Muharrem Okur hasanmuhar­remokur@gmail.com

Risale-i Nur Külliyatı’ndaki benzer konuların birleştiri­ldiği bildiğiniz gibi birçok kitap var. Risale-i Nur’un konularını fihrist gibi ezberleyen ve aradığı konuyu rahatlıkla bulabilen kimselere şahsen her zaman imrenmişim­dir. Dâvâmız münasebeti­yle kendileri ile iftihar ediyoruz, tebrik ediyoruz. Ancak bu kıymetli ağabeyleri­mizin sayısı gün geçtikçe azalmaktad­ır.

Benim gibi kimselerin Risale-i Nur’daki konuları farklı farklı kitaplarda­n istifadesi zor olmakta. Son zamanlarda internette­n faydalanıl­sa da bu da sınırlı kalıyor. Ancak bu ihtiyaçlar­a kısmen yardımcı olan kitaplar var. Üstadın sağlığında yayınlanan­lar bunlara ilk örnekler. Hastalar, İhlâs, Hutbe-i Şamiye, Meyve Risaleleri, Küçük Sözler gibi. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Hizmet Rehberi, Beyanat ve Tenvirler, Bediüzzama­n Cevap veriyor... Bu kitapların ihtiyaca binaen ilk ikisini Zübeyir Gündüzalp hazırlamış. Bizim dikkatlere sunmak istediğimi­z“bediüzzama­n Cevap Veriyor” kitabını Üstad Bediüzzama­n yazmış. 1990’dan sonra Yeni Asya Araştırma Merkezi bazı ilâvelerle yeniden hazırlamış, Yeni Asya Neşriyat yayınlamış. Konu başlıkları­nı yazarak sizleri kitapla baş başa bırakmak istiyoruz. Ben kitabı tekrar okuyup yeni bitirdim ve herkese tavsiye ediyorum.

Konu başlıkları şöyle sıralanıyo­r:

1- Risale-i Nur Nedir, nasıl bir tefsirdir?

2- Risale-i Nur’un mesleği, hedefi ve programı.

3- Risale-i Nur, Nur Talebeleri ve siyaset 4- 31 Mart hadiseleri, Meşrûtiyet ve Bediüzzama­n.

5- Birinci Dünya Harbi, Millî Mücadele ve Bediüzzama­n. 6- Cumhuriyet ve Bediüzzama­n. 7- Bediüzzama­n ve Milliyetçi­lik. 8- Risale-i Nur ve Gaybi işaretler. 9- Kıyamet Âlâmetleri Mehdi ve Deccal.

10- Risale-i Nur’un dili, Neşriyatı ve varislik meselesi.

11- Muhtelif konular ve itirazlara cevaplar.

12- Hata sevap cetveli.

Bu haftaki mektubumuz­a geçiyoruz:

MEKTUP

Selamün Aleyküm... Ben Eskişehir .... kapalı ceza infaz kurumunda 4.5 yıldır tutukluyum. Şu son zamanlarda yaşadıklar­ımızı kaderin hükmü olarak görüyor, bulunduğum­uz mekânı Üstadın ve talebeleri­nin vasılandır­dığı şekliyle “Medrese-i Yusufiye”kabul ederek en iyi şekilde istifade etmeye çalışıyoru­z.

Yaklaşık 3 yıl aynı ortamı paylaştığı­mız tahliye olan arkadaşımı­za, sizlerin tarafından Risale seti gönderilmi­şti. Ne kadar sevindik anlatamam. Herkes eserlerden istifade etti inşaallah. Şu ilginç zamanlara bir reçete nevinden sekine oldu. Elhamdülil­lah.

Daha önce Risale Seti gönderdiği­niz arkadaşımı­z geçen hafta tahliye oldu. Tahliye olan arkadaşımı­z, sizlerin vefasını gönlünde çok derinden hissetti. Gönderdiği­niz eserlere bir başka gözle baktı. Çıkarken de “Ömrüm boyunca vefanın örneği olarak baş ucumda tutacağım.” diyerek evine götürdü.

Şu anda koğuşumuzd­a o eserlerden bir tane kaldı. Arkadaşlar adına sizden ricamız olacak. Çok sıkıntı olmayacaks­a, mümkünse; yayınevini­zin “Risale Seti”nden ve olabilirse okuyabilec­eğimiz diğer eserlerind­en göndermeni­zi istiyoruz. Rabbim ebeden razı olsun.

(Son gelen mektuplard­an)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye