Yeni Asya

Vatandaş alamıyor, pazarcı satamıyor

- RECEP GÖREN

Vatandaşın alım GÜCÜNÜN Daraldığın­a işaret EDEN Pazarcı Esnafı ise satış Yapamamakt­an Yakınıyor, “Paramızla Rezil oluyoruz” DERKEN, Vatandaş Da “ihtiyacımı­zın bir kısmını alıyorsak bir kısmını alamıyoruz”derken, filelerin Dolduruldu­ğu Eski GÜNLERI mumla aradıkları­nı söylüyor.

Niğde Milletveki­li Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ilçesinde bir fırıncı esnafını ziyaret etti, pazaryerin­i gezdi. Gürer’e dert yanan fırıncı esnafı, fiyatlar arttıkça ekmek satışının da düştüğünü belirterek, “Vatandaş boğazından kısıyor” dedi. Geçen yıl 200 gramı 1 lira olan somun ekmeğin 3 buçuk liraya, 3 lira olan 400 gram pidenin ise 7 liraya çıktığını anlatan fırıncı esnafı Neşet Acer “Fiyatlar arttığı için satışlar düştü. Fiyatlar artmasına rağmen maliyet artışları nedeniyle fırıncı esnafı olarak biz kâr edemiyoruz” diyerek dert yandı.

25 LİRAYA SATTIĞIM MALI, BİR HAFTA SONRA 25 LİRAYA ALAMIYORUM

Ayakkabı satışı yapan bir pazarcı esnafı bugün 25 liraya aldıkları ürünü 30 liraya satmaya çalıştıkla­rını, aynı ürünü bir haa sonra 25 liraya alamadıkla­rını belirterek, “Sattığımız­ın yerine yenisini alamaz duruma geldik” dedi. Vatandaşın alım gücünün daraldığın­a işaret eden bir başka pazarcı esnafı ise satış yapamamakt­an yakındı. Başka bir pazarcı esnafı da “Paramızla rezil oluyoruz” diyerek pazar yerlerinde gelinen son noktaya dikkat çekti.

BİR AN ÖNCE SEÇİM

Gürer ziyaretler­in ardından “Sık sık çarşı, pazar, esnaf, kahve geziyor, vatandaşla­rımız ile konuşuyoru­m. Gün günü aratır noktada sorunlar artıyor. Yokluk ve yoksulluk yaygınlaşı­yor. Her kesimin mağduriyet­i artıyor. Mevsimi gelen ürünler dahi fiyatı bir yıl öncesine göre en az iki-üç kat artmış durumda” dedi. Vatandaşın fileyi doldurmada­n pazardan çıktığını, zorunlu alışverişi dahi kısmak zorunda kaldığını, fiyat artışının her kesimi derinden etkilediği belirten Gürer, iktidarın sorunları çözemez noktaya geldiğini ve bir an önce seçime gidilmesi gerektiğin­i söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye