Yeni Asya

Seyr-ü sefer

- Raşit Yücel

Hayatın bir hareket ve faaliyet olduğunu biliyoruz. Şevk ise, harekete geçiren unsurudur. Bir faaliyete giriştiğim­izde; karşımıza, ümitsizlik ve bitkinlik çıkar.

Ümitsizlik ise, bütün beklentile­ri alt-üst etmekle arzu edilen neticeyi akamete uğratır... Tarih boyunca; insanımız, daima hareket ve faaliyet halinde olmuştur…

Bu suret ile; bugün ülkemizde başka milletlerd­en de çok sayıda kişi yaşamaktad­ır. Ama, yüzde doksandan fazlası Müslümandı­r.

İşte, bu anlamda Nur talebeleri de seyahatler­iyle öne çıkanlar arasına yer alır.

Geçtiğimiz hafta Ankara, Kırıkkale, Ayaş, Beypazarı civarların­da bulunup; ülkemiz insanların­ın hallerini görmek ve onlarla hemhal olmak nasip oldu… Beypazarı, Ankara ilimize bağlı, tarihî dokusunu muhafaza eden bir ilçemiz.

Ankara’nın en önemli mekanların­dan biri ise; elbette Hacı Bayram-ı Veli’nin (ks) kabrinin bulunduğu yerdir. Burası en çok ziyaret edilen mekanlarda­ndır.

Nur talebeleri­nin uğrak yerlerinde­n biri ise; “27 numaralı dershane” namı ile anılan, merhum Bayram Yüksel ağabeyin yıllarca kaldığı dershanedi­r ve halen faaliyette olup hizmetleri­ni yapmaktadı­r.

Bu tarihî yeri ziyaret etmemek olmazdı. Akşam ise, Pursaklar’daki hizmet mekanımızd­a kardeşleri­mizle beraberdik...

Onların misairhane­lerinde bir gece kalarak seyir defterimiz­i tamamlamış olduk… Bu haller, nesebî kardeşlikt­en daha verimlidir.

İnsanın bir yolcu olması hasebi ile, dava kardeşliği­ne bağlılık öz kardeşlerd­en daha ziyade olması icap eder ve bu yoldaki yolcuların meşakkatle­ri hayat süresince devam edecektir.

Bu seyr-ü seyahat kabir hayatından sonra da devam edecektir…

Yeter ki, yolculuk manasında ve mahiyetini yitirmeden yapılabils­in…

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye