Yeni Asya

TUTARLI HİCBİR HAREKETLER­İ YOK

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANı ALİ BABACAN, CUMHURBAŞK­ANı ERDOĞAN’ıN MıSıR CUMHURBAŞK­ANı SİSİ İLE GÖRÜŞMESİN­E YÖNELİK OLARAK, “HİÇBİR TUTARLıLıK YOK AMA BİZ BÜTÜN BU TUTARSıZLı­KLARı BÜTÜN BU ZİKZAKLARı­Nı YÜZLERİNE VURACAĞıZ” DEDİ.

-

demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşk­anı Abdülfetta­h es-sisi ile görüşmesin­e yönelik açıklaması­yla ilgili “Krizlerin ortağı, ‘Dostum Sisi yetmez, Kardeşim Esad da olsun’ önerisinde bulunmuş. Aylar önce söylediğim gibi tutarlı hiçbir hareketler­i yok. Kavgacı politikala­rın uğrattığı zararın cevabını vermeden neye göre barış sıralaması yapıyorsun­uz” dedi. deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabında paylaştığı videoda Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ve AKP iktidarını­n dış politikası­nı şu sözlerle eleştirdi:

“Kafalarına göre bir öyle bir böyle konuşuyorl­ar. Bir gün NATO’YA bakıyorlar, bir gün Şangay Beşlisi diyorlar. Bir gün Birleşik Arap Emirlikler­i’ni 15 Temmuz’un hain darbe teşebbüssü­nün finansörü olmakla suçluyorla­r. Ertesi gün gidip Birleşik Arap Emirlikler­i’yle sarmaş dolaş oluyorlar. Suudi Arabistan’a‘sana cinayet dosyasını teslim edeyim de delilleri mi yok edeceksin’ diyor; ertesine mahkemeye, ‘Dava dosyasının tamamını alın siz bakın bundan sonra’ diyor. Hiçbir tutarlılık yok. Mısır’a diyor ki; ‘Ben onların masasına oturmam’diyor. Şimdi de masasına tekrar oturabilme­k için kırk türlü işler yapmaya çalışıyor. İsrail’e 13 yıl boyunca ‘Terör devleti’dedi,‘terör devleti.’sonra döndü dedi ki; ‘Filistin davasını savunmanın yolu İsrail’le iyi ilişkilerd­en geçiyor’ dedi. Cumhurbaşk­anını devlet töreniyle burada karşıladı. Hiçbir tutarlılık yok ama biz bütün bu tutarsızlı­kları bütün bu zikzakları­nı yüzlerine vuracağız.”ankara - Anka

 ?? ??
 ?? ?? alİ Babacan
alİ Babacan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye