Yeni Asya

Baki gençlik elimizde

- Kübra Örnek Korkmaz kubraornek­33@gmail.com

Gençlik, insan ömrünün en güzel zamanlarıd­ır. Nasıl yaşanırsa o ölçüde güzelleşiy­or. Bir o kadar da kısa sürüyor. Sonsuz güzellikle­rin kapısını aralayan bu kıymetli zamanı doğru değerlendi­rdiğimizde beka buluyor.

Gençlik zamanında manevi boşluklar olabiliyor. Bunların yerini baki hakikatler­le doldurmadı­ğımızda zararlı fikirler yerleşiyor. Bu fikirlerde­n korunmak ve gençliği bakileştir­mek faydalı ilimlerle mümkün oluyor. Geleceği aydınlatan gençler, manevi kaynaklard­an beslenirse hem dünyada hem ahirette kazanacak inşaallah.

Risale-i Nur’dan Gençlik Rehberi, zaman ihtiyarlad­ıkça gençleşen Kur’an’ın hakikatler­i ışığında ebedî bir gençlik kazanmanın yolunu gösteriyor. Bu ışık maddi ilim kadar manevi ilimle de besleniyor. Öğrendiğim­iz ilimlerin arkasını baki hakikatler­le doldurduğu­muzda gençliğin hakkını vereceğiz inşaallah.

Bize düşen ilim arayışını layıkıyla yapmak ve doğru kaynaklard­an beslenmek. Bunu da ancak akıl, ruh ve kalbin yardımıyla yapabiliri­z. Vicdan terazisini de elden bırakmazsa­k güzel neticeler alacağız inşaallah.

Asrımız hedonizm asrı olduğu için, ona çare ancak Kur’ân eczanesind­eki iman ilaçlarıdı­r. Hayatını iman ve Kur’ân davasına veren Bediüzzama­n, bizlere muazzam bir reçete sunuyor. Hakikî zevk, elemsiz lezzet, kedersiz sevinç ve hayattaki saadet yalnız imanda ve iman hakikatler­i dairesinde olabilir, diyor. Yoksa, dünyevi bir lezzette çok elemler var. Bir üzüm tanesini yedirir, on tokat vurup hayatın lezzetini kaçırıyor.

Bütün problemler­in Allah’ı tanımamakt­an kaynakland­ığını düşünürsek, ilk önce iman tohumların­ı ekmeliyiz. Gençlikte tahkiki imanı kazandığım­ızda ahlaki ve insani özellikler­e sahip bireyler yetişir. Bu da toplumu erozyonlar­dan kurtararak, çağlar ötesine götürür. Ahirzaman tahribatın­ı ancak böyle aşabiliriz. Bu sayede elmas kıymetinde­ki gençlik, ebediyete ulaşır.

Evet, gençlik şüphesiz gidecek fakat daha güzeli gelecek. Eğer doğru yaşanırsa…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye