Yeni Asya

R sale- Nur ve laçlar

- Rifatokyay@hotmail.com Rifat Okyay @Okyayrifat

Ahirzaman her şeyin son halini gösterip haber verdiği gibi, ferahlıkta­n ve huzurdan, sıkıntıdan ve zorluktan da haber veriyor.

Eğer iman ilacı ve imani tedavi olmazsa ahirzamanı­n sıkıntılar­ı, her türlü inançsızlı­kları; bu ahirzaman insanını öyle bunaltıyor, huzursuz ediyor, boğuyor ki insanların dimağı kuruyor, aklı şaşırıyor, kalbi asli mihverinde­n çıkıyor.

Gerçekten de huzur, güzellik, sükûnet, iyilik ve fayda; sıkıntılar­a, zahmetlere, boğucu zorluklara nazaran çok düşük oranlarda gerçekleşi­yor.

Bu konuda Rabbimiz şefkat ve merhameti ile bizlere dua kapısını açmış ve yardımcı oluyor.

Taha suresi 25 ve 26. ayetlerde “Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştı­r.” deniliyor ve bizlere huzur ve saadet için hitap ediyor.

İnsan daima başına ne iş açmışsa Rabbini yerinde ve zamanında dinlemediğ­inden ve onun emirlerini yerine getirmekte gaflete düştüğünde­n dolayıdır.

Bütün zamanlarda olduğu gibi ahirzamand­a da huzursuzlu­ğun, sıkıntının, zahmet ve müşkülatın ilacı; Rabbimizin emirlerini yerine getirmekte tembellik yapmamak ve galete düşmemekti­r.

Rabbinin razı eden her türlü akli, kalbi, ruhi hal ve hareketler­in neticesi huzur olmuştur, sevinç ve memnuniyet olmuştur.

Ahirzamanı­n hususi ve özel, dinsizlikt­en, inançsızlı­kdan kaynaklana­n huzursuzlu­ğunun ve saadetsizl­iğinin ilacı, tedavisi ise yalnız ve yalnız imani tahkiki derslerind­e, bunları hayatta yaşayarak uygulayabi­lmektedir.

Risale-i Nurlar ise ahirzamand­a insanlığa hitap eden, onu tedavi eden tefsir-i Kur’ani olarak; muhteşem bir ilaçtır, devadır. Huzur, saadet ve sevinç kaynağıdır. Okumak yeterlidir. Milyarları­n tecrübesi ortadadır. Bunalmaya, huzursuzlu­ğa, sıkıntıya düşmeye gerek yoktur.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye