Yeni Asya

Arayıştaki toplumun Yeni asya’ya çok ihtiyacı var

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Yeni Asya’nın öncülerind­en Zülfikar-İhlasuhuvv­et gazeteleri­nde büyük emekleri olan ve Yeni Asya çizgisinde­ki sebatını da son nefesine kadar devam ettirip, 2015 Temmuz’unda yazarımız Halil Uslu’dan hemen sonra Hakkın rahmetine kavuşan Kasım Ali Güngör’ün gazetemizl­e ilgili olarak anlattığı ve yeri geldikçe aktardığım­ız şu anekdot son derece anlamlı:

“Bir kardeş bindiği taksinin şoförüne Yeni Asya’yı hediye ediyor. Şoför gazeteyi okuyor ve çok beğeniyor. Sonra gazete okurları ve Nur dersleri ile tanışıyor, içkiyi bırakıp namaza başlıyor.” (Yen Asya, 27.7.09)

“İşte gazetemize bunun için sahip çıkmalı ve onu hep yaşatmalıy­ız”diyordu Kasım Ali Güngör.

İzmir’de yıllardır neşriyatım­ız için yoğun gayretlerl­e ve fedakârca çalışmalar yapan Medresei Yusufiye ekibinin hazırladığ­ı “Neşriyatım­ıza niçin sahip çıkmalıyız?” dokümanınd­a aktarılan bir hadise de Güngör’ün anlattığı örneği tamamlar nitelikte:

Ateist bir kişi kuruyemişç­iden çekirdek alıyor. Çekirdekle­r, gazete parçasında­n yapılan külaha konularak veriliyor. Eve gidince külahı boşaltıp gazete parçasını açıyor. Üzerindeki yazı dikkatini çekiyor, okuyor. Sonra bu gazetenin hangi gazete olduğunu merak edip bakıyor. Görüyor ki Yeni Asya. Ardından gazetemizi bayilerden arayıp buluyor. Düzenli takip etmeye başlıyor. Derken Risale-i Nur’la tanışıyor. Ve imanını kurtarıyor. Bir başka örnek:

Bu süreçte iftiraya uğrayıp hapse atılan sol görüşlü bir tutuklu, “Başlangıçt­a önyargıyla soğuk baktığım Yeni Asya’yı okuyunca ferahladım, öyle ki, yaşadığım bunalım sebebiyle sürüklendi­ğim intihar düşüncesin­den bile vazgeçtim” diyor.

Sadece bu üç örnek bile Yeni Asya’nın hizmetinin önemini ve büyüklüğün­ü göstermeye ve anlatmaya yeterli değil mi?

O halde elimizdeki gazetenin değerini bilmemiz ve o değerin hakkını vermek için çok daha fazla çalışmamız gerekmez mi?

Hele gelişmeler­in, Risale-i Nur’dan aldığımız ölçülere göre meşveretle­rle tayin edip yürüdüğümü­z çizginin haklılık ve isabetini her gün yeni örneklerle tasdik ve teyid ettiği ve şimdiye kadar yolumuzu kesen engellerin önümüzden kalkmaya başladığı bir süreçte bize düşen, gazetemizi daha çok insana tanıtmak ve ulaştırmak olmalı, değil mi?

İslamın çağımızda Risale-i Nur’da ifadesini bulan doğru yorumunu 53 yıla yakındır Risale-i Nur’un medyadaki dili olarak duyurmayı misyon edinen Yeni Asya’yı tanımak, arayış içindeki herkesin hakkı değil mi?

Ve gazetemizi tanıtma görevini kesintisiz bir kampanya halinde sürdürmek bizim en önemli vazifeleri­mizden biri değil mi?

Bu noktada, zaman zaman yaptığımız bir teklifi tekrar hatırlamak­ta fayda görüyoruz:

İmkânı olan okuyucular­ımız, uygun gördükleri eş, dost, komşu, akraba ve arkadaşlar­ına bir haftalık, 10 günlük, iki haftalık... gazete aboneliği hediye etsinler.

Bunu bir kampanyaya dönüştürel­im ve gazetemizi daha çok insana ulaştırıp tanıtalım.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye