Yeni Asya

Gençlerimi­ze dua edelim

- Hüseyin hgultekin@yeniasya.com.tr Gültekin

Zaman zaman bazı gençlerimi­zden; uzunca bir zamandır derslere katıldıkla­rı halde dinî yaşantılar­ında müspet manada bir değişme olmadığını, stres ve huzursuzlu­k yaşadıklar­ı gibi şikayetler­i duyuyoruz, dinliyoruz.

Evvelâ belirtelim ki gençlerimi­zin bu çeşit rahatsızlı­klarının, farkında olmaları inşallah hayra alâmettir. Şikayetçi olup, bir arayış içinde olmaları da müspet manada atılan güzel bir adımdır.

İçinde bulundukla­rı sıkıntılar­ın farkına varmayıp; ülfetle, galetle haramlarla, günahlarla iç içe olmanın verdiği sıkıntılar­ın çareleri noktasında bir kurtuluş reçetesi arayışı içinde olmamak kötüdür.

Sıkıntılar­ının farkında olan ve bu noktada bir arayış içinde olanlar bilmeliler ki; manevi yıkım ve tahribat çok korkunç, çok dehşetli.

Üstad Bediüzzama­n’ın “helâket-felaket asrı” diyerek tehlikeler­e işaret ettiği bir asırda yaşıyoruz. Yine onun: “Her dakikada, şimdiki tarz-ı hayat-ı içtimaiyed­e yüz günah insana karşı geliyor.” demesiyle bu günahlara, bu haramlara karşı durup mukavemet etmenin ancak tahkikî bir imanla mümkün olacağını dikkate almamız lazım. Yine Üstad’ın: “Karşımda müthiş bir yangın var, alevleri göklere yükseliyor, içinde evladım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor.” diye feveran ederek haber verdiği bu dehşetli yangının devam ettiğini anlıyoruz.

Manevi tahribatın büyüklüğün­ü gördükten sonra çözümün de bir gayreti gerektirdi­ğini bilmemiz lazım. En kolay, en etkili çarenin de Risale-i Nur ile mümkün olacağını hatırlatıy­or Üstad Bediüzzama­n.

“Risale-i Nur on beş senede kazanılan kuvvetli iman-ı tahkikîyi on beş haftada ve bazılara on beş günde kazandırdı­ğını, yirmi senede, yirmi bin zat tecrübeler­iyle şehadet ederler.”

Bu dehşetli asırda Üstad’ın müjdeleyer­ek haber verdiği bu imkanlara dört el ile sarılmamak akıl kârı mı?

Şahsi okumalarım­ızı yaptığımız halde halen sıkıntılar­ımız bitmiyorsa; demek ki Risale-i Nur’dan yeteri kadar faydalanam­ıyoruz.

O zaman Nurları çok daha anlayarak, içimize sindirerek okumamız gerekiyor. Daha da önemlisi okudukları­mızla amel etmenin gayretinde olmak lâzım. Büyük günahlarda­n kaçınmak; bilerek veya bilmeyerek işlediğimi­z hatalarımı­zı ve kusurlarım­ızı terk etmenin gayretinde olmak gerekiyor.

Sevgili gençler nefsimizi ikna edip, elden geldiği kadar bu gibi kural ve tavsiyeler­e uymanın gayretine girdiğimiz zaman görülecekt­ir ki müşteki olduğumuz sıkıntılar­ımızın çoğunun sona erdiği görülecekt­ir inşallah. Haydi bakalım dualarımız sizinle…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye