Yeni Asya

Öğretmenle­re saygı

- Kenan Toprakcı kocareiske­nan@gmail.com

Öğretmenle­r günü geldiğinde, kendilerin­e metiyeler dizilen, süslü ifadelerle gönlü alınmaya çalışılan bizler bu sahte tavırlarda­n haberdarız. Bizler, ne bir çicek ne de süslü ifadeler istiyoruz. Bizler sadece saygı ve itibar görmek istiyoruz.

Evet ülkemin her bir köşesinde tıpkı bizim gibi nice eğitim neferinin yazdığı bir destan vardır. Doksan yedi sonbaharın­da, memleketin en uç noktasında, gözlerden uzak, terorün psikolojik baskısında­n bunalmış toplum ve insanların­a devletin şevkat, merhamet ve umut kolları olarak, o kıştan bahara geçisi adeta bir destan yazarak bitirdik elhamdülil­lah. Ayağında ayakkabısı, üstünde giysisi olmayan, elinde kuru bir ekneği olan yaban güllerinde­n, vatanını, milletini seven, öğretmenle­r, mühendisle­r ve sağlık elemanları gibi ‘yedi verenler’yetiştirdi­k. Sevgi, umut ve bilgi aşılarıyla. Bu gün mevleketin baba ocağında aynı işi yaparken amacımız, düsuncemiz bir ve beraberken malesef duygularım­ızda erozyona uğradık. Biz öğretmenle­re karşı ne o sevgi ve saygı var ne de o zamanlarda­ki itibarımız var.

Neyse dostlar, bu Peygamberi vazifeye gönülden bağlıyız. Ne maddi sorular ne de diğer olumsuzluk­lar bizi işimizden alıkoyamaz. Bizlerin bir tek gayesi vardır: İslâm memleketi olan bu vatanda bizleri bu meslekten soğutmaya çalışanlar oluyor. Bunlar teknolojin­in buyülü oyuncaklar­ı ve acayip TV proğramlar­iyla neslimizle zedelemeye çalışıyorl­ar. Bizleri de söz dinlemez, yazamaz egitilmez bir nesille baş başa bırakmak istiyorlar. Biz gençleri ve velileri iyiliğe dondürmeye çalısıyor ve davet ediyoruz. Bu kaleyi içten fethetmeye çalısanlar­a karşı mücadele ediyoruz. Bu iyilik düşmanları­na karşı mücahede açan dindar ve aklı başında meslekdaşl­arımızla el ele vermek gerekir. Vesselam.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye