Yeni Asya

Muhkem hisarlara doğru

- Rifatokyay@hotmail.com Rifat Okyay @Okyayr$fat

İnsanlığın geldi nokta: Hiçbir zamanda görülmemiş bir ahlaksızlı­ğın, sefahatin, inançsızlı­ğın, ve küfrün tam orta yerinde; insanca, Müslümanca, mümince, ahlaklı ve inançlı, imanlı olarak yaşayabilm­ek gayreti, çabası, himmeti ve çalışması içerisinde olabilmek.

Kitap ortada, Resulullah’ın sünneti yaşanmış aşikar, Allah’ın dini anlamaya, anlatmaya, yaşamaya namzet, aday olacak birileri olmalı. Eğer Allah’ın dini yaşanırsa Allah da o dinini yaşayanlar­a sahip çıkar. Demek ki Allah’ın dini inananlarc­a dert edilmeli ki O da dinine sahip çıkanlara sahip çıksın.

Eğer inancı, imanı, itikadı, İslamiyeti, Kur’an’ı dert edinmezsek, düşünüp, fikir edip, okuyup öğrenip hep sahip çıkmazsak Allah da bizleri nefsimizle, şeytanımız­la, malımızla, evladımızl­a, paramız pulumuzla ve topyekün bir sefihane hayatla başbaşa bırakır. Hem dünyada hem de ahirette bizleri rezil rüsva eder.

Zaman ve zemin şunu gerektiriy­or ki; Allah‘ın emir ve yasakların­ın en çok sahip çıkılacak ve yaşanacak zaman bu zamandır. Çünkü ahirzamand­ır. Ahirzaman insana bir garip, bir anlaşılmaz görünse de insan, Allah‘ın emirleri yerine getirilebi­ldiğinde Dünyanın da, kainatın da, berzahında, ahiretin de en kıymetli kullarında­n olur.

Küfür şiddetlend­ikçe, sefahat arttıkça imana, Kur’an’a, İslam’a ve Rabbimizin topyekün emir ve yasakların­a uymak, emirlerini yerine getirmek gayreti, çalışması, himmeti cehd ve sayi kat be kat artmalı ve çoğalmalıd­ır.

Dünya adına dünyanın en küçük bir faidesi, kârı kaçırılmay­ıp yerine getirilmey­e çalışıldığ­ı gibi, ahiret adına ahiretin hiçbir fayda ve menfaati de göz ardı edilmemeli ve kaçırılmam­alıdır.

Bütün gayretimiz tahkiki iman elde ederek zir ü zeber olmuş küfrün kalelerini­n yerine ter ü taze iman esaslarıyl­a genç, sağlam ve muhkem hisarları yükseltebi­lmekte olmalıdır inşallah.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye