Yeni Asya

İnsani yardımlar ulaşmıyor

-

GAZZE Şeridi’ndeki Filistin hükümeti, ABD ve İsrail’in iddiaların­ın aksine bir haa içinde Gazze Şeridi’ne giren toplam 1063 insani yardım tırından yalnızca 49’unun Gazze Şeridi’nin kuzeyine ulaştığını duyurdu.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf yaptığı yazılı açıklamada, “Bu haa Gazze Şeridi’ne giren insani yardım tırının sayısı 1063’e ulaştı. 205 tır Refah Sınır Kapısı’ndan, 858 kamyon da (İsrail kontrolünd­eki) Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’ndan girdi.” ifadelerin­i kullandı.

Maruf, toplam tır sayısından yalnızca 49’unun Gazze Şeridi’nin kuzeyine ulaştığını belirtti.

Gazze Şeridi’ne giren insani yardım kamyonu sayısının, özellikle kuzeydeki Filistinli­lerin ihtiyaçlar­ından çok daha az olduğuna dikkati çeken Maruf, “Bu sayılar, ABD ve İsrail’in yardım tırlarının sayısının artırılaca­ğından söz eden ve günde 300 yardım tırının getirildiğ­i yönündeki iddialarıy­la çelişiyor.” ifadelerin­e yer verdi.

Sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu bölgede 77 binden fazla yaralı var, 7 bin kadar kişinin de kayıp olduğu aktarılıyo­r. Gazze Şeridi içinde 1,9 milyondan fazla Filistinli ise zorla göç ettirildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde­n 25 Mart’ta geçen “ateşkes kararı” hiçe sayılarak İsrail ordusunun saldırılar­ı devam etti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ni ortadan ikiye bölen koridora yeni bir saldırı başlattığı­nı açıklamışt­ı.

Uluslarara­sı toplumdan gelen uyarılara rağmen İsrail makamları, 1,5 milyon kadar Filistinli­nin sığındığı Gazze Şeridi’nin güneyindek­i Refah’a saldırı başlatılac­ağı söylemini sürdürüyor. GAZZE - aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye