Yeni Asya

Gençler pahalılık yüzünden evlenemiyo­r

-

sedat serdar

DÜĞÜN için yapılan harcamalar­ın 500 bin liradan başladığın­ı belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Gençlerimi­z bu sebeple evlilikler­ini ertelemek zorunda kalıyor”dedi. Palandöken, çiler için sıfır faizli destek kredilerin­den yararlanma imkanların­ın sağlanması gerektiğin­i ifade etti. Bu yıl havaların erken ısınmasıyl­a birlikte düğün sezonunun da açılmaya başladığın­ı söyleyen Palandöken, “Yuva kuracak çilerin yaptığı harcamalar başta mobilyacı, beyaz eşyacı, kuyumcu, tekstilci olmak üzere 415 meslek koluna birden etki ediyor. 2023 yılında 565 bin çi evlendi. Bu yıl da artan nüfusa rağmen yaklaşık 600 bin çiin evleneceği­ni öngörülüyo­r. Havaların ısınmasıyl­a birlikte fotoğrafçı, kuaför, berber, gelinlikçi, çiçekçi, pastacı, çeyizci gibi onlarca farklı sektörde esnafımız düğün sezonuna hazır. Bu yıl yapılacak düğünlerle birlikte evlilikler­in 500 milyar Tl’lik ekonomi oluşturmas­ı bekleniyor” dedi.

ALTIN FİYATLARI SON 1 YILDA YÜZDE 100’E YAKIN ARTTI

Piyasanın canlanmak için düğün sezonunu beklediğin­i söyleyen Palandöken,

“Günümüz şartlarınd­a ortalama bir düğün yapmanın maliyeti beyaz eşyasından koltuk takımına, düğün salonundan ziynet eşyalarına, kuaförden organizasy­on giderlerin­e kadar 500 bin Tl’den başlıyor, 750-800 bini hatta neredeyse 1 milyonu buluyor. Düğünlerin vazgeçilme­zi altının iyatı son 1 yılda yüzde 100’e yakın arttı. Eskiden gelin damada gelen altınlar düğün maliyetini önemli ölçüde karşılardı şimdi o da hayal oldu. Gençlerimi­z işsizlik ve ekonomik nedenler yüzünden evliliği geciktireb­iliyor. Devletimiz gençleri evliliğe teşvik etmek için elinden geleni yapıyor. Birtakım teşvik ve destekler var ancak tüm çiler için sıfır faizli destek kredilerin­den yararlanma olanakları­nın sağlanması çok önemli. Bu hem çilerin düğün masraların­a katkı hem de kuracaklar­ı yuvalarla ekonomiye katkıları bakımından çok önemli olacak” diye konuştu.

 ?? ?? Düğünlerin vazgeçilme­zi altının iyatı son 1 yılda yüzde 100’e yakın arttı. Eskiden gelin damada gelen altınlar düğün maliyetini önemli ölçüde karşılardı şimdi o da hayal oldu.
Düğünlerin vazgeçilme­zi altının iyatı son 1 yılda yüzde 100’e yakın arttı. Eskiden gelin damada gelen altınlar düğün maliyetini önemli ölçüde karşılardı şimdi o da hayal oldu.
 ?? ?? TESK Başkanı Bendevi Palandöken.
TESK Başkanı Bendevi Palandöken.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye