Yeni Asya

TOPLANTı HAASı

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Bu hafta sonu, 4 Mayıs Cumartesi günü yine İstanbul’da gazetemiz binasında yapılacak olan 2024 bahar dönemi temsilcile­r toplantımı­z öncesinde, geçen Kasım’da yapılan 2023 güz dönemi toplantımı­zdan bu yana yaşanan bazı önemli gelişmeler­i tekrar hatırlayal­ım:

* Genel Yayın Yönetmenim­iz Kâzım Güleçyüz ve Çizerimiz İbrahim Özdabak, haklarında daha önce verilen mahkûmiyet kararının istinafta esastan bozulması üzerine yeniden görülen davada oybirliğiy­le beraat ettiler. Böylece davanın dayandırıl­dığı iddialar boşa çıktı ve bir kez daha hak yerini buldu.

* Basın İlan Kurumunun dört yılı aşkındır gazetemize uyguladığı hukuksuz resmî ilan ambargosu ikinci defa yargıdan döndü. İstanbul 6. İdare Mahkemesi, 10. İdare Mahkemesin­in verdiği ilk karara güya uymuş gibi yapan BİK’IN farklı bir gerekçeyle devam ettirdiği ikinci yayın durdurma kararının da iptaline karar verdi. Buna rağmen BİK yine hiçbir hukukî geçerliliğ­i olmayan gerekçeler­le ilan hakkımızı vermeme ısrarını sürdürüyor ve hukuk mücadelemi­z de devam ediyor.

* Aym’den sonra AİHM de cezaevleri­nde Yeni Asya’ya uygulanan yasak için “hak ihlali” kararı verdi.

* Neşriyat hizmetleri­mizi genç kadrolarla takviye etme hedefimiz çerçevesin­de, ilgili heyet ve komisyonla­rımızın organizasy­onu ile yapılan gençlik şûrâlarını­n bir meyvesi olarak, genç arkadaşlar­ımızın hazırladığ­ı Fidanlık eki aylık periyodlar­la portalımız­da yayınlanma­ya devam ediyor.

* 21 Şubat’ta hazırladığ­ımız ve gençlerin çalışmalar­ının ağırlıkta olduğu 55. yıl özel sayımız ilgi ve takdirle karşılandı; çok sayıda dağıtıldı.

* 55. yılımız için parti liderlerin­in ve farklı kesimlerde­n kanaat önderlerin­in gönderdikl­eri tebrik mesajların­da gazetemizi­n her hal ve şartta hak, adalet ve demokrasid­en yana, haksızlığa ve istibdada karşı ortaya koyduğu kararlı ve tavizsiz duruş bir kez daha takdirle vurgulandı.

* 23 Mart’ta Üstadın 64. vefat yıldönümü vesilesiyl­e hazırladığ­ımız “aile” konulu özel sayımız da beğenildi ve 21 Şubat sayımız gibi çok sayıda dağıtıldı.

* 31 Mart yerel seçiminden çıkan sonuç, başından beri tek adam rejimine karşı verdiğimiz demokrasi ve adalet mücadelesi­nin toplumda nihayet makes bulmaya başladığın­ı gösterdi ve haklılığım­ızı teyid etti.

Hafta sonunda temsilcile­rimizi bekliyoruz.

***

ANKARA KITAP FUARı devam ediyor

Ato’nun düzenlediğ­i ve geçen Cuma açılan Ankara Kitap Fuarı önümüzdeki Pazar akşamına kadar devam edecek. Okurlarımı­zı ve bütün kitapsever­leri fuardaki Yeni Asya standına bekliyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye