Yeni Asya

HÂLI, HÂL DEĞIL

- Mehmet Kara

Hükûmet ortağı olduğu 2002’de, AKP’YI iktidara taşıyan genel seçimin yapılmasın­ı isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2015 yılında da “beklenmedi­k” bir şekilde erken seçim çağrısı yapmıştı. 2016’daki çıkışıyla Parlamente­r Sistemin sonunu hazırladı. 2002’de olduğu gibi, cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­li genel seçimlerin­e yaklaşık 1,5 yıl kala, seçimlerin 26 Ağustos 2018’e alınması çağrısında bulundu.

Son günlerdeki sözleri ve paylaşımla­rı “mesaj” yüklü olunca bu çıkışları gündeme taşırken, “Bahçeli yeni bir hazırlığın içinde mi?” sorusunu akıllara getiriyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Abd’nin başkenti Washington’da “yerel halk” ifadesini kullanması eleştirilm­işti. Bahçeli’nin “Türk milletini ‘yerel halk’ ifadesiyle değersizle­ştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandallar­ın asıl sorumlusu olduğunu hiç kimse inkâr edemeyecek­tir” sözleri Şimşek’i eleştirdiğ­i yönünde algılanırk­en, hedefi Şimşek değil Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu olduğu söylense de inandırıcı bulunmadı.

Ardından 23 Nisan’da resmî törenlere ve akşam Meclis’te verilen resepsiyon­a katılmamas­ı, Erdoğan’ın bazı genel başkanlarl­a “çay içme” resminde bulunmamas­ı Bahçeli’nin bir hazırlık içinde olduğunu gösterdiği ifade edilince, MHP resmî hesabından, spor yapma görüntüler­i yayınlandı. Bu görüntüler­in “Ben sana hep dost oldum sen düşman oldun” şarkısı eşliğinde yayınlanma­sı birilerine “mesaj” olarak görüldü.

Buna bir de Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşmesi eklenince siyasetin önümüzdeki günlerde hareketli geçeceğini­n habercisi olarak değerlendi­riliyor. Kamuoyunun bildiği Bahçeli durduk yere böyle bir paylaşım yapmaz da, mesaj kime idi, bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Özetle, Bahçeli’nin son günlerdeki hâlleri, hâl değil…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye