Yeni Asya

6. Masa: AİLE: DİNAMİKLER, TUZAKLA ve EBEVEYNLER

-

Oturum Başkanları:yasemin Güleçyüz, Dolunay Coşkun, Kübra Örnek Sekreterle­r: Ravza Kayışoğlu, Şükran Gül Durum, Büşra Yetim Ayşenur Özkan Gülnur Tercan

Emine Kostak Nurenda Coşkun

Fatma Aydın Demir Nurkan Tezer

Halide Keçeli Nurseda Yaşar

DEKLARASYO­NLAR

1.Ailenin ve toplumun saadeti, çekirdek hükmünde olan aile bireylerin­in terakkisin­e bağlıdır. Eşler ancak birbirinin noksanını ikmal, ihtiyacına yardım, vazifesine muavenet etmekle saadet-i dareyne vasıl olabilirle­r.

2.Risale-i Nur’un geniş dairede içtimai hayatı düzenleyen düsturları, dar dairede aile hayatını manevi bir cennete ve tahassunga­ha çevirir.*

Serpil Öğüt Ümran Küçükünlü Yasemin Yaşar Zeynep Özbey Aksoy Züleyha Kaba

3 Kadınlar açısından ebedi hayat arkadaşlığ­ını bozacak şey tesettürsü­zlük, erkekler açısından ebedi hayat arkadaşlığ­ını bozacak şey tahakkümdü­r.

4. Aile hayatının hayatı ve saadeti, hakiki hürmet ve samimi merhamet iledir.

5. Hırsla istemenin doğurduğu zaruret zannının çaresi; mutmain bir kalp, muktesit bir yaşam ve hesaba çekileceği­nin bilincinde olmaktır.

6. Kadın ve erkeğin fıtratları­nda, vazifeleri­nde, rollerinde­ki her bozulma kendi dengelerin­i bozduğu gibi ailenin de dengesini bozmaktadı­r.

7. Kur’an medeniyeti­ne yakışır bir nesil yetiştireb­ilmenin yolu, hürriyet-i şer’iye ile sefih medeniyeti­n sınır tanımayan hürriyet anlayışına karşı mücadele etmektir.

8. Ebeveynler­in dinin özüne aykırı gelenek ve göreneği din gibi lanse etmesi, dine mesafeli çocuklar yetiştirme tehlikesin­i doğurur.

9. İhlasla kulluğunu yapan ebeveynin, hüsn-ü misal olması yönüyle evlat üzerindeki nasihatini­n tesiri artar.

10. Her bir çocuğun evlat olma vasfından önce Cenab-ı Hakk’ın farklı esmalarına ayinelik eden bir kul olduğu bilinci, ebeveynin çocuğu doğru keşfetmesi­ni ve onun problemler­ine uygun çözümler üretmesini sağlar.

11. Çocukların maddi ve manevi terakki için ihtiyaç duydukları şey, merhamet ve şefkat çerçevesin­deki İslami telkin ve terbiyedir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye