In­spi­ra­tion

Build It - - CONTENTS -

Build It’s favourite finds this month

This his­toric English cot­tage in a Hamp­shire vil­lage was given a mod­ern makeover thanks to the ad­di­tion of a glass-walled ex­ten­sion at the rear of the prop­erty.

Stephen Mar­shall Ar­chi­tects fol­lowed the owner’s brief to max­imise views of the vast gar­den and cre­ate sun­bathed in­te­ri­ors to en­joy dur­ing the win­ter months.

On the ground floor, large ex­panses of glass boost the in­side-out­side feel be­tween the kitchen-din­ing room and the green slate ter­race, which is ac­cessed through oak doors. Above, a dou­ble bed­room ben­e­fits from the leafy out­look thanks to cor­ner glaz­ing.

The ad­di­tion was in­cor­po­rated within the gap of the orig­i­nal L-shaped foot­print. How­ever, the de­sign­ers en­sured the new struc­ture is kept out of sight when ap­proach­ing the build­ing, to limit any dis­rup­tion to views from sur­round­ing coun­try­side prop­er­ties.

For more in­for­ma­tion call 020 7033 3130 or visit www.mar­shal­lar­chi­tects.co.uk

Newspapers in English

Newspapers from UK

© PressReader. All rights reserved.