De­sign:

A room with a view gets some TLC from in­te­rior de­signer Lanas­sir Lawes

EDP Norfolk - - INSIDE - stu­[email protected]­in­te­ri­ors.co.uk 01603 617229

With in­te­ri­ors ex­pert Lanas­sir Lawes

Once the Christ­mas dec­o­ra­tions come down we get to see our homes in their bare state again. Of­ten, after spend­ing the fes­tive pe­riod vis­it­ing other beau­ti­ful homes and venues, we are full of as­pi­ra­tion to read­dress the ar­eas of our own homes that need a lit­tle TLC.

Pri­or­i­ties are usu­ally the main liv­ing space, kitchen and master bed­room but there are those awk­ward smaller spa­ces that have no spe­cific pur­pose; they of­ten prove a chal­lenge too far and are left un­touched. These are the spa­ces that I love the most as you can re­ally make a dif­fer­ence to a home and, with a lit­tle work, make it feel com­plete.

A lot of the new prop­er­ties that I work on are over sev­eral floors with a floor of­ten be­ing an added bonus rather than a ne­ces­sity. This is the lux­ury that can be used for hob­bies or an es­cape from re­al­ity!

A few years ago when I worked on the pent­house at Westle­gate tower in Nor­wich we cre­ated a ‘ski lodge’ in­spired room high up above the bustling streets that turned out to be a great place for a party. With my cur­rent client the space is quite dif­fer­ent.

With a stair­case go­ing through the cen­tre and a bed­room off to both sides it is a walk-through but too big to be left as just that. To the front as­pect is an of­fice space but the back had just be­come a some­where for any­thing that didn’t have a place!

The view from the shaped win­dow is amaz­ing and the de­sire was to turn the al­cove into a seat­ing area for re­lax­ing. To max­imise the us­able space we had be­spoke so­fas made that fit per­fectly to the depth of the area with the seat nestling just be­low the win­dow sill.

A rich pur­ple fab­ric was se­lected with an ac­cent of green in the pat­terned fab­ric on the foot­stools and cush­ions to tie in with the ad­join­ing guest bed­rooms. A Ro­man blind was also made in the same pat­terned fab­ric for the win­dow in the of­fice sec­tion to tie the whole floor to­gether.

The shape of the win­dow is a fea­ture and we didn’t want to ob­scure the view so, as an al­ter­na­tive to cur­tains, we have dressed around the win­dow with a tex­tured wall cov­er­ing.

The next stage to com­plete this level of the prop­erty is a be­spoke cab­i­net with stor­age space for pa­per­work and shelves for books; this will be made from a com­bi­na­tion of oak, to match the doors, and wal­nut, like the desks.

I look for­ward to hear­ing how my clients en­joy the space through­out the year.

ABOVE:The draw­ings and swatches that helped cre­ate the look

BE­LOW:The space be­fore and after

Newspapers in English

Newspapers from UK

© PressReader. All rights reserved.