‘Our rear ex­ten­sion has a twist’

Rob and Vicki Volpe added two bed­rooms and an ex­ten­sion that solved the prob­lem of an angled plot

Ideal Home (UK) - - Contents -

With five-bed­room homes out of their price range, Rob and Vicki Volpe went hunt­ing for a project. ‘When we found this house, we planned to change three bed­rooms to five and ex­tend into the gar­den to cre­ate a kitchen and fam­ily room,’ says Rob.

FIND­ING AN AN­GLE

The 90m gar­den was at a 30-de­gree an­gle to the rear of the house and the cou­ple wanted a large ex­ten­sion that would face into the gar­den. ‘Sev­eral ar­chi­tects came up with plans for an ex­ten­sion built flat against the back of the house,’ says Rob. ‘That would have meant a view of the hedge, which we didn’t want.’

THE TWIST

Ar­chi­tect Jeremy Lim solved the is­sue of the angled plot with an ex­ten­sion that ro­tates out from the ex­ist­ing house in or­der to face di­rectly along the gar­den. The first floor was ex­tended to add two bed­rooms. ‘The ex­ten­sion is so large that, in­side, you don’t no­tice that it’s at an an­gle,’ says Rob. ‘Your eye is drawn to the large win­dows.’

IN THE ZONE

Dif­fer­ent zones within the open plan area al­low the fam­ily to be to­gether, with each be­ing able to do their own thing. ‘We now have the five bed­rooms and the large, mod­ern kitchen and fam­ily room that we wanted,’ says Rob.

THE OLD CONSERVATORY BLOCKED VIEWS AND AC­CESS TO THE GAR­DEN

Newspapers in English

Newspapers from UK

© PressReader. All rights reserved.