BRIGHT and Con­tem­po­rary

the ground floor of the town­house where tim Playle and chil­dren Jasper, 10, and austin, nine, live was cramped and un­der-used

Real Homes - - Project Advice -

‘This is a 1950s town­house that orig­i­nally had a large garage on the right as you came in, and a down­stairs toi­let on the left,’ says Tim. ‘The rest of the down­stairs con­sisted of a hall­way through to a tired din­ing room be­hind the garage with old pa­tio doors to the gar­den at the rear, and through an arch­way to a kitchen and util­ity.

‘The kitchen had a di­vid­ing wall through to the util­ity that just made both rooms small. The garage was far too big, and there was a wall across the back of the stairs that closed the space

up even fur­ther. In gen­eral, it just wasn’t a good en­ter­tain­ing space.

‘The best so­lu­tion was to take 10 feet from the garage and re­move the wall next to the stairs and the util­ity to cre­ate a more airy feel and add a snug for me and the kids to re­lax in. We’d also have a large din­ing room to en­ter­tain in, eat with the kids and do home­work, and a big kitchen.

‘Due to bud­get con­straints we set­tled on a lay­out that didn’t in­volve re­mov­ing any struc­tural walls so the price was kept to a min­i­mum with­out com­pro­mis­ing on look and feel.

‘The down­stairs now feels so con­tem­po­rary. It’s a bright space that’s a re­ally nice place to be in, and the kids love spend­ing time in it. We re­placed the back door with a new large pa­tio door, which is rarely closed in the sum­mer, so the out­side re­ally is part of the in­side. For the kids, me, and my friends, it’s a lovely space that works on so many lev­els.’ Cost and Con­tacts Pro­ject cost £50,000

in­te­rior de­sign 2Lg stu­dio, 020 3590 5386, 2lgstu­dio.com

Newspapers in English

Newspapers from UK

© PressReader. All rights reserved.