The Press and Journal (Inverness, Highlands, and Islands)

Com­mu­nity plans facelift for vil­lage square

- BY SUSY MA­CAULAY Strathpeffer · Scottish Government

Strath­p­ef­fer res­i­dents are planning a facelift for their vil­lage’s his­toric square.

The lo­cal com­mu­nity coun­cil has been awarded money from the Scot­tish Gov­ern­ment’s town cen­tre fund to make a start on their vi­sion to re­store the square to some­thing ap­proach­ing its Vic­to­rian hey­day, when the vil­lage heaved with vis­i­tors tak­ing the fa­mous spa wa­ters.

A new gazebo over the out­door dance floor will pro­vide a fo­cal point, with a pitched, slated roof, dec­o­ra­tive finials and fea­tures and steel col­umns de­signed to look like wooden posts.

The run of shops will have their win­dows, top and bot­tom, re­placed in a style sym­pa­thetic to the orig­i­nal mid-19th Cen­tury look. Shop sig­nage will also be re­placed to re­flect Vic­to­rian times.

Fresh rough­cast on the build­ings is also part of the plans, cur­rently un­der con­sid­er­a­tion by High­land Coun­cil.

 ??  ?? A Vic­to­rian look is planned for Strath­p­ef­fer’s square
A Vic­to­rian look is planned for Strath­p­ef­fer’s square

Newspapers in English

Newspapers from UK