blank can­vas

THIS CAL­I­FOR­NIA HOME PROVES THAT BRIGHT AND AIRY CAN ALSO BE COZY WHEN YOU LAYER AND RE­PEAT.

Better Homes & Gardens - - Food -

stark white box: That was the best way to de­scribe this new build in Santa Mon­ica, CA, when in­te­rior de­signer Jes­sica Davis started dec­o­rat­ing it. To warm the space for a young fam­ily, the Nest Stu­dio de­signer added ar­chi­tec­tural de­tails like shiplap and built-ins then mixed in vin­tage and new fur­nish­ings. Against those rich lay­ers, the white walls now feel fresh rather than clin­i­cal. “We wanted a space that felt com­fort­able and col­lected but still had that el­e­ment of Cal­i­for­nia cool,” she says.

CRE­AT­ING FLOWRep­e­ti­tion was in­te­rior de­signer Jes­sica Davis’ strat­egy for dec­o­rat­ing both thisopen-plan liv­ing space and the rest of the house. Plants,nat­u­ral wo­ven fibers, bold vin­tagerugs, and largescale art­work ap­pearin ev­ery room.

BLEND­ING INThe gallery wall started with the least at­trac­tivepiece: the tele­vi­sion. “There was only one wallwhere it could go, so we wanted to cam­ou­flageit,” Davis says. The pho­tog­ra­phy, land­scapes, and ab­stract paint­ingsin soft col­ors don’t vie for at­ten­tion when theTV is on.

With­out walls to cre­ate in­ti­macy in the vast 42' ×23' main level, Davis re­lied on strate­gi­callyplaced rugs, fur­ni­ture, and light­ing to give the feel­ing of sep­a­rate rooms.

Newspapers in English

Newspapers from USA

© PressReader. All rights reserved.