So­cial Starck

PHILIPPE STARCK’S M SO­CIAL SINAGPORE

Frequent Flyer Destinations - - CONTENTS -

So­cial Sin­ga­pore Ho­tel opened in the city’s river­side neigh­bor­hood of Robert­son Quay. The 293-room ho­tel is part of an in­te­grated de­vel­op­ment project that also in­cludes a lux­ury apart­ment project, UP@Robert­son Quay.

French de­signer Philippe Starck de­signed the prop­erty, which it is char­ac­ter­ized by the use of raw con­crete bal­anced with the con­cept of im­ma­te­ri­al­ity with the use of mul­ti­me­dia pro­jec­tions and video screens.

In the drive­way, guests are greeted by steel sculp­tures of two peanuts, as well as a cube, all fin­ished with a bronze, rust-like patina. The lat­ter doubles up as ad­di­tional lug­gage stor­age area. At the re­cep­tion area, there is a 10-me­ter-long high ta­ble flanked with three dis­play cab­i­nets de­signed by Starck. Un­der­neath is an alabaster floor lit from the in­side to re­call the ef­fect of mar­ble. The lobby also has the coun­try’s first self-check-in kiosks. Another amenity is the open-air deck, where there is a 31-me­ter-long lap pool tiled with blue mo­saic and which stretches out to­wards the Sin­ga­pore River. There are also woven grey lamp­shades hang­ing on the green wall, each placed be­side a wooden out­door lounger.

M

There are four dif­fer­ent gue­stroom con­fig­u­ra­tions. The Nicer Room has a pri­vate out­door ter­race, while the du­plex-style Bigger Room has full-height bay windows, a des­ig­nated workspace and a re­lax­ation area.

A sec­ond pub­lic area is the restau­rant and bar, Beast & But­ter­flies, housed in a sep­a­rate wing of the ho­tel. Here, there are eight dif­fer­ent chan­de­liers re­cessed into the ceil­ing. Along one wall in the restau­rant, 40 tablets are mounted and run its length, pro­ject­ing con­tem­po­rary art­works.

Newspapers in English

Newspapers from USA

© PressReader. All rights reserved.