Five years in a too−small kitchen gave home­own­ers

Modern Farmhouse Style - - Made To Order -

Diane and Lawrence Mil­lar a clear vi­sion of what they wanted their new kitchen to be. An ad­di­tion at the back of their circa-1920s house gave them the space they needed to bring their vi­sion to life—with the help of ar­chi­tect Bjorn Slate. “Pre­vi­ously, we had an is­land but no room for a ta­ble,” Diane says. “We wanted a true eat-in kitchen, with both. We wanted space for our daugh­ter, Mirabel, to do art pro­jects and hang out with friends while I cook.” The cou­ple also craved a so­phis­ti­cated aes­thetic—clean-lined and sub­dued—with high-per­for­mance fea­tures, like prostyle ap­pli­ances and a “smoothie sta­tion” for whip­ping up the fam­ily’s fa­vorite bev­er­ages. Pale gray perime­ter cab­i­nets, a deeper bluegray is­land, and steel shelves flank­ing the range de­liver the bistro­like vibe the Mil­lars wanted. “We knew how we wanted to use the kitchen for our fam­ily,” Diane says. “We didn’t feel any pres­sure to make it con­form to what other peo­ple might want.”

The home­own­ers wished for an up­scale bistro vibe with open shelves and wood and me­tal ac­cents, prostyle ap­pli­ances, and a true eat−in kitchen.

op­po­site: The kitchen’s large scale al­lowed home­owner Diane Mil­lar to “take the plunge” and forgo hang­ing cab­i­nets for sleek me­tal shelves—one of her fa­vorite fea­tures. above right: A prostyle range re­quires a pow­er­ful vent hood like this model. right: To en­sure ad­e­quate storage, the Mil­lars cal­cu­lated their needs down to the cu­bic inch. Then ar­chi­tect Bjorn Slate built a deep food pantry that wraps around the built-in re­frig­er­a­tor.

Newspapers in English

Newspapers from USA

© PressReader. All rights reserved.