Built in the late 1980s,

Modern Farmhouse Style - - Found Space -

this Ver­mont house was bur­dened by drafts and en­ergy-guz­zling ap­pli­ances. The only “green” seemed to be grow­ing on the sur­round­ing 180 acres of coun­try­side. With the help of lo­cal ar­chi­tec­tural and in­te­rior de­signer Mi­tra Samimi-urich, the home­own­ers com­bined form and func­tion in a mod­ern in­dus­trial style and im­proved their va­ca­tion home’s ef­fi­cien­cies.

Air­tight in­su­la­tion, geo­ther­mal heat­ing and cool­ing, and new me­tal roof­ing trans­formed the struc­ture. Ad­di­tions of me­tal-clad win­dows and in­su­lated doors had equal in­flu­ence on the en­ergy ef­fi­ciency.

While some ma­te­ri­als were up­graded for the bet­ter­ment of the house, oth­ers were reused. Var­i­ous ar­eas were ap­proached with the idea of re­pur­pos­ing. Case in point, a for­mer at­tic storage room earned new life as a guest bath in phase one of the ren­o­va­tion. Here, ver­ti­cal wood pan­els add in­ter­est and def­i­ni­tion to oth­er­wise bland walls, while oil-rubbed bronze fix­tures evoke time­less char­ac­ter. “Ev­ery­thing is new, but we wanted it to look as if it had been there be­fore,” Samimi-urich says.

Her at­ten­tion to de­tail per­me­ates ev­ery el­e­ment of the new guest bath, in­clud­ing the light fix­tures, the ceil­ing de­sign, and the color scheme. White walls and clean­lined sur­faces pre­vail in nearly ev­ery room of the house, and re­claimed woods tag along for warmth, giv­ing the home­own­ers their de­sired aes­thetic. The de­sign mix fits their ap­pre­ci­a­tion for mod­ern, in­dus­trial, and farm­house styles. “It could be in a barn. It could be in an in­dus­trial set­ting. Any­where,” the de­signer says. True, but these home­own­ers are happy this guest bath re­sides in their green va­ca­tion home.

op­po­site: New dorm­ers in the up­per-level bath­room ex­pand head­room so the space can ac­com­mo­date a shower and a tub. A coat of red paint and cus­tom wood feet up­date the for­mer mas­ter bath claw-foot tub. top: The home­own­ers re­mod­eled in stages, al­low­ing them to col­lect items—such as these vin­tage ce­ramic knobs—over time while trav­el­ing. This knob-adorned panel hides ac­cess to at­tic storage while keep­ing tow­els and robes in reach. above: The blue in the mo­saic floor tile bor­der echoes the col­ors in the knobs.

Newspapers in English

Newspapers from USA

© PressReader. All rights reserved.