Bushati: Zbatimi i vetingut, hap kyç për hapjen e bisedimeve me BE

Ministri i Jashtëm merr mbështetje nga vendet e Vishegradit

Gazeta Shqiptare - - VIZITA -

instrument në përballjen me sfidat e sigurisë në Evropë. Në mënyrë specifike për Shqipërinë, vendet e grupit të Vishegradit shprehën mbështetjen për caktimin sa më shpejt të një date për fillimin zyrtar të negociatave për aderimin në BE. Ata vlerësuan progresin e Shqipërisë, sidomos për reformën e sistemit të drejtësisë, dhe kërkuan që ky progres të reflektohet qartë në vendim- marrjen e BE- së. Ministri Bushati, në fjalën e tij vlerësoi si tepër të rëndësishëm rolin e vendeve të Vishegradit dhe mbështetjen e tyre në mënyrë që angazhimi i shprehur së fundmi nga BE- ja ndaj procesit të zgjerimit të përkthehet në hapa konkretë. Duke informuar mbi progresin e vazhdueshëm në zbatimin e reformave të ndërmarra nga qeveria shqiptare, ministri Bushati theksoi se, "zbatimi i ligjit të rivlerësimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve, është hapi kyç për të vijuar me vendosmëri në procesin e hapjes së bisedimeve për anëtarësim me Bashkimin Evropian".

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati në Konferencën vjetore të Ministrave të Punëve të Jashtme të vendeve të Vishegradit

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.