Kreu i Kuvendit pret ambasadorin e ri, Soreca: Po punojmë për Shqipërinë në BE

Gazeta Shqiptare - - VETINGU NE POLITIKE -

Kryetari

i Kuvendit, Gramoz Ruçi priti dje ambasa dorin e ri të misionit të BE- së në Tiranë, z. Luigi Soreca. Pasi e uroi ambasadorin Soreca për misionin e tij në Shqipëri, kryetari i Kuvendit informoi gjerësisht mbi veprimtarinë dhe kontributin e Kuvendit në tri aspektet kryesore: kurorëzimin me sukses të hapjes së negociatave në qershor 2019, vazhdimin me vendosmëri të reformës në drejtësi dhe procesit të vetingut, përfundimin e reformës zgjedhore. "Kuvendi është i angazhuar për realizimin e të gjitha detyrimeve të tij për kurorëzimin me sukses të hapjes së negociatave në qershor 2019. Pas publikimit të raportit me rekomandimet e Komisionit Evropian për Shqipërinë, në maj 2018, Kuvendi hartoi Planin e Veprimit me 6 objektiva dhe 46 masa për realizimin e tyre. Deri më 1 tetor janë realizuar 22 nga 37 masa të parashikuara për periudhën 1 maj31 tetor 2018, ndërsa 15 masa janë në proces. 9 masat e tjera janë programuar të realizohen gjatë periudhës 1 nëntor 2018- prill 2019", tha Ruçi në paraqitjen e tij. Në lidhje me ecurinë e reformës zgjedhore, kryetari i Kuvendit nënvizoi se Komisioni i Reformës ka bërë një punë të shkëlqyer, por është i nevojshëm vullneti politik i partive, të cilat duhet të afrohen në qëndrimet e tyre, në emër të interesave të vendit. "Nëse partitë arrijnë një kompromis, reforma miratohet që nesër", nënvizoi kryetari i Kuvendit. Ambasadori Soreca nënvizoi se tetë muajt e ardhshëm janë vendimtarë për Shqipërinë. "Objektivi i BE- së është i qartë: Shqipëria duhet të jetë në BE dhe për këtë po punojmë të gjithë", u shpreh ambasadori Soreca. Por për këtë duhen rezultate konkrete, sidomos në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit. Reforma në drejtësi po lavdërohet për kurajën dhe përgjegjësinë që po demonstrohet për zbatimin e saj. Vetingu po funksionon, por është shumë e rëndësishme të krijohen organet e reja të sistemit dhe për këtë duhen shtuar përpjekjet. Përsa i përket reformës zgjedhore, ajo po shkon drejt përfundimit, por për këtë duhet që partitë të mbështesin më shumë Komisionin e Reformës dhe të arrijnë një kompromis në të mirë të vendit.

në duart e armikut dhe që ishte ndërtuar nga të burgosurit politikë në vitet 1950, ka kushte të mira moti gjatë gjithë vitit. "Një bazë e NATO- s do të rrisë kapacitetet mbrojtëse të vendit dhe

investitorët e huaj do të kenë më shumë besim në Shqipëri. Do të jetë gjithashtu, diçka e mirë për punësim në rajon", tha komandanti i Forcave Ajrore, 68- vjeçari në pension, Klement Alikaj.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.