Tabaku: Diktatura e propagandës ka e shpallur armike dijen

"Emërime politike dhe mungesë e meritokracisë"

Gazeta Shqiptare - - SKANDALI -

Deputetja

e PD- së, Jorida Tabaku, shprehet se qeveria "Rama" e ka shpallur armike dijen dhe arsimin. "Në një kohë kur vendet e rajonit po investojnë në fushën e arsimit dhe zhvillimit arsimor, qeveria ' Rama' i ka shpallur armik dijen dhe arsimin. Tashmë është praktikë e qeverisë ' Rama' që të buxhetojë shumë herë më pak se sa qeveritë e shkuara për arsimin", shkruan ajo. Ndryshe nga dy vite më parë, Tabaku paralajmëron se vlerësimi i PISA do të jetë negativ. "Para dy vjetëve qeveria e Rilindjes ' Rama' rrihte gjoksin për arritjet e qeverisë demokratike, që u vlerësua edhe nga sistemi PISA. Por, është shumë e qartë që me mung- esën e mësuesve cilësorë, emërimeve politike dhe mungesës së meritokracisë shoqëruar me kushtet e turpshme infrastrukturore, vlerësimi i PISA do të jetë negativ për rinjtë e shkolluar në periudhën e errësirës ' Rama 1' dhe ' Rama 2'", shton Tabaku. Teksa vlerëson në gjendje të mjeruar arsimin parauniversitar në Shqipëri, ajo thekson se gjendja në ciklin e lartë arsimor është edhe më lebetitëse. "Kryeministri i cili përpiqet të shfaqë kulturën dhe civilizimin e tij për të mbuluar dështimin e tij në arsimin e lartë, nuk mund të fshehë dështimin e turpshëm të reformës në arsim. Një reformë që mbylli 130 shkolla, 20 degë dhe që shtyu të rinjtë të largohen", shkruan Tabaku, duke shtuar se edhe ata pak studentë që vijnë në universitetet shtetërore përballen me tarifa marramendëse, që rriten përvit ndërsa familjet shqiptare varfërohen për vit. Një tjetër abuzim sipas saj është edhe rritja e çmimeve të librave.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.