“QEVERIA TE NA MBULOJE 12 PAGAT”

Panorama (Albania) - - POLITIKE -

Pedagogët i qëndrojnë idesë që si pedagogë të një universiteti publik, qeveria duhet të mbulojë pagat e tyre të plota e jo vetëm 9 muaj. Kjo, për ta përbën shkelje të Kushtetutës. “Qeveria merr përsipër financimin e buxhetit të pagave vetëm për 9 muaj dhe për të mbuluar këtë boshllëk, 3 muaj merren nga të ardhurat e taksave të studentëve, në vend që këto taksa të përdoreshin për investime, për përmirësimin e shërbimeve ndaj studentëve, rritjen e cilësisë së mësimdhënies dhe kërkimit shkencor. Kjo është një shkelje e hapur e Kushtetutës, e cila garanton mbështetjen financiare të plotë të universiteteve publike nga ana e institucioneve.”

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.