El Periodic D'Andorra

La coordinado­ra per l’habitatge exposa un cas d’un youtuber

TheGrefg és un dels streamers més influents en l’àmbit espanyol i de Llatinoamè­rica

- M.L. @PeriodicAN­D

La Coordinado­ra per un Habitatge Digne ha exposat mitjançant les seves xarxes socials el cas d’un dels youtubers espanyols amb residència al Principat que té més seguidors a les xarxes.

Així, segons informa la plataforma, David Cánovas, més conegut com TheGrefg, va adquirir un edifici l’agost de 2020 i va fer fora a tots els inquilins, excepte una dona de 80 anys amb un contracte verbal del pis. El contracte, al ser anterior a la primera llei d’andarramen­ts, explica la plataforma, és vitalici i la dona no té per què marxar.

Com no té cap dret a fer fora a la dona, TheGrefg va començar a buidar l’edifici, segons va informar la plataforma, i va arrencar diversos finestrals, va deixar obertes les finestres però baixant les persianes perquè no es pogués veure el que passava a l’interior. Les temperatur­es a l’edifici van baixar en picat, explica la coordinado­ra, afegint que «fins i tot es gelaven les canonades i l’àvia es va quedar sense aigua, ni freda ni calenta».

Tot i així, la plataforma indica que no va ser l’únic acte que va fer el youtuber, ja que van desaparèix­er mobles de l’edifici, com poden ser la decoració de l’entrada i una cadira que utilitzava l’àvia quan tornava de fer a la compra, a més de pintar de groc les portes del garatge. La Coordinado­ra per un Habitatge Digne, a més, denúncia un cas d’assetjamen­t, pel fet que explica que l’àvia es va trobar a la porta del seu habitatge una nina decapitada.

La Coordinado­ra per un Habitatge Digne explica que actualment s’han arreglat unes condicions mínimes, i l’àvia no ha tornat a veure cap nina trencada, però el garatge continua estant pintant de groc, l’enlluernat continua penjant d’un fil, i l’edifici continua, quatre anys després, sent molt fred.

La justícia en aquest cas va decretar que el youtuber havia de fer treballs de millora, i aquests encara no s’han fet. Per això la mateixa plataforma va explicar el cas aquest cap de setmana, per denunciar «el maltractam­ent d’una àvia del país», ja que «el youtuber usa tàctiques d’ètic moralment reprovable­s».

 ?? @HABITATGE_AND ?? Imatge de l’edifici.
@HABITATGE_AND Imatge de l’edifici.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra