El Periodic D'Andorra

Torneig d’Andorra Telecom per fomentar les vocacions STEAM

Es tracta d’una de les competicio­ns de robòtica més important, la VEX

- @PeriodicAN­D

Andorra Telecom referma l’aposta per impulsar les vocacions STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiqu­es) organitzan­t el primer torneig Andorra Telecom Gran Premi Pirineus. Es tracta d’una de les competicio­ns de robòtica més important del món, la VEX, que va dirigida a infants i joves d’entre els 12 i els 18 anys. En aquesta primera edició hi participar­à un total de 23 equips de tres nacionalit­ats diferents: andorrana, espanyola i turca.

VEX Robotics és robòtica educativa per a tothom, i més enllà dels principis de ciència i enginyeria, fomenta la creativita­t, el treball en equip, el lideratge i la resolució de problemes entre grups. La VEX Competiton està impulsada internacio­nalment per la Fundació Robòtics Education & Competiton (REC) i el torneig andorrà s’ha previst per a les categories IQ i V5.

En la categoria IQ hi prendran part 17 equips, nou de nacionalit­at andorrana, sis de nacionalit­at espanyola i dos equips turcs. En la categoria VRC, participar­an sis equips, tres de nacionalit­at andorrana i tres equips espanyols.

La categoria IQ fomenta de forma natural el treball en equip, la resolució de problemes i el lideratge, i va adreçada a estudiants de primer i segon d’ESO. La categoria V5 potencia l’emoció de construir robots per a submergir als alumnes en els conceptes de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiqu­es (STEAM).

Aquesta categoria acull a alumnes de tercer i quart d’ESO i primer i segon de batxillera­t. Cal destacar que el torneig està obert al públic i la informació es pot trobar a la web d’Andorra Telecom.

Andorra Telecom promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants i adolescent­s a través de les competicio­ns com la Lego League, que aplega equips de diferents escoles, i a través de la World

Robotic Olympiad (WRO), que reuneix clubs de robòtica. L’objectiu és incentivar les activitats relacionad­es amb l’educació STEAM, un model pedagògic que agrupa cinc àrees –ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiqu­es– per a la resolució de problemes tecnològic­s.

En aquesta edició participar­an 23 equips de tres nacionalit­ats diferents: andorrana, espanyola i turca

 ?? ??
 ?? VEX ROBOTICS ?? Concursant­s en una de les proves.
VEX ROBOTICS Concursant­s en una de les proves.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra