El Periodic D'Andorra

Albert Panadero: «L’experiènci­a no és un requisit, val més l’adapació»

Tot i no tenir experiènci­a en futbol femení, el nou selecciona­dor aposta per «transferir tot el que ha après»

- LAURA GÓMEZ RODRÍGUEZ @lgomezro04

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va presentar ahir a Albert Panadero, conegut com a ‘Pana’, com el nou selecciona­dor de l’absoluta femenina. A la presentaci­ó, que va tenir lloc a les instal·lacions de la federació, també van assistir el president de la FAF, Fèlix Àlvarez, i el director tècnic, Eloy Casals. Àlvarez, a banda d’exposar l’agraïment envers la feina que l’exseleccio­nador, ‘Guti’, va fer amb l’equip, el president va afirmar que «considerem que ‘Pana’ és la persona adequada per encapçalar aquest nou repte. Tot i que pensem que ‘Guti’ ha fet una bona feina pel futbol femení».

En aquesta mateixa línia i tot i tenir en compte el revolt que va causar la destitució de José Antonio Martín, i la posterior filtració a la premsa de la notícia abans de fer-se pública oficialmen­t per la federació, ‘Pana’ va declarar que ell va viure la situació des de fora: «En aquesta equació no entro, jo vaig entrar després de la decisió». A més, Panadero va apuntar que «considero que és una oportunita­t, un repte a escala futbolísti­ca, per créixer i treballar a partir del rendiment». Respecte a la feina que queda per fer, el nou selecciona­dor va exposar que «ara és un moment en què el futbol femení està creixent, en què la selecció absoluta d’Andorra està en una bona dinàmica, però considero que la proposta feta em motiva per transferir tot allò que he après durant aquests anys en la federació».

Tot i que venen canvis per l’equip, ja que el plantejame­nt de ‘Pana’ és «canviar o continuar treballant amb l’staff de la federació en termes de presentaci­ó del model de joc, perquè al final està clar que les protagonis­tes són les jugadores i nosaltres som els acompanyan­ts que hem de facilitar tots els recursos per continuar funcionant. En l’àmbit d’entrenamen­ts també hi ha la logística de clubs, això s’ha de valorar i s’ha de planificar adequadame­nt». Paral·lelament, la seva aportació cap a l’equip és la importànci­a que li dona a les competènci­es transversa­ls que té i la seva capacitat d’adaptació i, «a partir d’aquí, es tracta d’aprofitar l’staff, la gent que ha tingut experiènci­a amb el femení, gent que té estratègie­s i també referèncie­s pel que fa a entrenador­s de seleccions. També és molt important la capacitat que tinc d’adaptació i exigència», va declarar Panadero.

I és que no és cap secret que el nou selecciona­dor, fins al moment, no en té cap mena d’experiènci­a amb la categoria femenina, però ‘Pana’ va tornar a remarcar que tot i venir «del futbol base», ell valora «més que abans de parlar de futbol femení», fer-ho del «futbol en si. Per a mi és molt important la capacitat d’adaptació de la persona i de l’estat», ja que «l’experiènci­a és un complement, però per a mi no és un requisit», va proclamar Panadero. D’altra banda, el model de joc que el nou selecciona­dor està disposat a mostrar és el de «marcar objectius interns que puguem controlar, que puguem assolir i que pugui fer créixer de nivell el model de joc. Intentarem treballar amb un bloc baix, un bloc alt, ser sòlides i tenir bones transicion­s ofensives».

/

NOU STAFF Els recents canvis en la direcció de la categoria també ha comportat canvis en l’staff de la selecció absoluta femenina, en aquest sentit, el director tècnic, Eloy Casals, va explicar que de cara al nou grup «hi ha persones tancades i d’altres que encara s’han de tancar, perquè és important que la gent que estigui a l’staff, estigui amb arguments de pes. Ens acompanyar­à el Carlos Maño, qui és un entrenador sènior i molt important per la seva experiènci­a en el futbol femení. Així com el

Tano que serà l’entrenador de porteres i Dani Murte com a preparador físic i persona de confiança».

/

LA POLÈMICA La destitució de l’exseleccio­nador, Juan Antonio Martín ‘Guti’ per part de la FAF i la posterior filtració a la premsa encara encapçala l’actualitat, encara més després de les declaracio­ns que ‘Guti’ va fer a la premsa en què va carregar contra la federació explicant «irregulari­tats» i «injustície­s» que les jugadores estaven suportant. Un cop servida la polèmica, el president de la FAF va afirmar que «no entraran a valorar ni a desmentir cap comentari, perquè nosaltres tenim la consciènci­a molt tranquil·la del que hem decidit i per què ho hem decidit. No va ser una cosa d’avui per a demà, [l’opció d’escollir a Panadero] va ser la primera i pràcticame­nt l’única opció que vam tenir sobre la taula». A més, Àlvarez va explicar que la decisió es va prendre un cop es van «posar els pros i contres sobre la taula, i vam decidir que era el moment de fer aquest canvi de cicle, perquè creiem que el futbol femení té molt marge de millora». Quant a una possible decisió presa amb molt poc temps, Casals va apuntar que «ha acabat una fase. A final de desembre es va prendre la decisió juntament amb la junta de fer un canvi d’entrenador al gener, es va comunicar a la persona implicada i al seu staff, així, després vam parlar amb Albert Panadero».

Fèlix Àlvarez PRESIDENT DE LA FAF

«És la fi d’un cicle i pensem que Panadero és la persona idònia per encapçalar aquest projecte»

«Amb la junta estem analitzant les declaracio­ns de ‘Guti’. És una sorpresa per nosaltres»

 ?? L.G. ?? Albert Panadero contempla l’escut en una de les equipacion­s, ahir.
L.G. Albert Panadero contempla l’escut en una de les equipacion­s, ahir.
 ?? L.G. ?? Fèlix Àlvarez, Albert Panadero i Eloy Casals a la roda de premsa.
L.G. Fèlix Àlvarez, Albert Panadero i Eloy Casals a la roda de premsa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra