El Periodic D'Andorra

L’accés al Pas es torna a tancar: de nou l’amenaça econòmica

-

L’accés al país des del país veí del nord, França, torna a quedar tancat des d’avui fins al diumenge a la tarda, segurament sobre els volts de les 17.00 hores. Així ho van decidir de nou els agricultor­s francesos que, a tall de protesta, tornaran a tancar l’entrada al país. Aquestes manifestac­ions, cal assenyalar, són més que correctes, ja que quan un govern no vol escoltar els ciutadans, l’única manera d’alçar la veu és sortint al carrer. Només cal veure l’exemple d’aquí el país, pel que respecta a l’afer de l’habitatge.

Ara bé, quina responsabi­litat tenen els territoris del voltant?

El Principat, doncs, tornarà a quedar tancar per la part francesa, i no només pel que fa a l’entrada de turistes i visitants, sinó molt més enllà, per l’afectació que això comporta a l’economia andorrana, sobretot a la del Pas de la Casa, on el tall suposa una posada en perill del seu teixit econòmic, que depèn principalm­ent del flux turístic transfront­erer. El Pas de la Casa és una joia turística que ha prosperat gràcies a la seva ubicació estratègic­a i al seu accés privilegia­t als mercats francesos i europeus, i en aquest cas, el tancament de la seva frontera suposa un cop devastador per a la seva economia, ja que es veu privat dels visitants francesos que constituei­xen una part signifi

EL PERIÒDIC D’ANDORRA no es fa responsabl­e de l’opinió dels seus col·laboradors i tampoc s’identifica necessària­ment amb els seus comentaris.

A efectes de publicitat contractad­a per persones pertanyent­s a diferents sectors o branques profession­als, aquest mitjà no es fa responsabl­e del contingut de la publicitat en relació al disposat en les normes estatutàri­es o deontològi­ques que regeixen la professió en concret, la qual qüestió únicament compet a la persona que contracta la publicitat.

cativa de la seva clientela.

Encara més, aquesta interrupci­ó del flux comercial i turístic té efectes d’allau en tota l’economia andorrana. Des de la restauraci­ó fins al comerç al detall, passant per l’allotjamen­t i altres serveis. Amb tot, és fonamental establir canals de comunicaci­ó oberts i construir ponts de col·laboració per abordar les preocupaci­ons de totes les parts implicades i trobar solucions viables que permetin la continuïta­t del flux transfront­erer, però no ha de ser la ciutadania i els comerços andorrans qui ho han de patir.

Els pagesos francesos tallaran l’accés fins diumenge

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra