El Periodic D'Andorra

Lleugera davallada dels usuaris a la botiga solidària de la Creu Roja

El servei va tancar l’any passat havent atès 228 unitats de convivènci­a

- EL PERIÒDIC ESCALDES-ENGORDANY

La botiga solidària de la Creu Roja Andorrana va tancar l’any passat havent atès 228 unitats de convivènci­a, la qual cosa representa un total de 450 persones. La xifra és lleugerame­nt inferior a la que es va registrar el 2022 quan el volum total era de 254 unitats familiars i 564 persones. A més, cal destacar que a finals de desembre del 2023 aquest servei de la Creu Roja tenia registrade­s 73 unitats familiars i 147, enfront de les 97 unitats i les 177 persones de l’any precedent.

La coordinado­ra de la botiga, Carine Leclerc, va atribuir la davallada al fet que durant el 2022 «es va donar suport» a les persones desplaçade­s pel conflicte bèl·lic d’Ucraïna, la majoria de les quals s’han incorporat al món laboral i han pogut assumir la despesa de la seva manutenció i, per tant, deixar de recórrer a aquest servei de l’ONG.

Quant al perfil de les persones que fan servir la botiga solidària, cal destacar que el 38% vivien soles; el 29% eren famílies monoparent­als, i la resta famílies i parelles, tal com va deta

llar Leclerc, que va afegir que moltes de les persones acudeixen a la botiga «de manera puntual» per situacions com baixes laborals o que estan en recerca de feina, però també va detallar que hi ha persones que treballen i que no poden fer front al que suposa la despesa de manutenció. I tot i que la majoria siguin persones que busquen una ajuda puntual, el cert és que Leclerc també va detallar que hi ha usuaris que fan servir aquest servei des que es va posar en marxa.

Leclerc va destacar totes les aportacion­s que reben, ja sigui a través dels punts fixos als supermerca­ts, amb l’acció a l’escola andorrana de batxillera­t que duu a terme recollides o els proveïdors que els faciliten menjar. També va subratllar l’aportació de Creand Fundació, particular­s que fan algun tipus de donació o la feina dels voluntaris, els quals fan que aquest servei funcioni, informa l’ANA.

CARINE LECLERC COORDINADO­RA DE LA BOTIGA «Moltes persones acudeixen a la botiga solidària per baixes laborals o perquè estan en recerca de feina»

 ?? ARXIU ANA ?? La botiga solidària de la Creu Roja Andorrana.
ARXIU ANA La botiga solidària de la Creu Roja Andorrana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra