El Periodic D'Andorra

Gili valoraria cedir terrenys dels Pardals per fer pisos

Tot i creure que el terreny no és apte, el Comú exploraria les possibilit­ats de l’Executiu

-

En un instant de la darrera trobada entre el Comú d’EscaldesEn­gordany i el Govern de seguiment i actualitza­ció del projecte de l’avinguda del Pessebre, la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, va manifestar de forma breu que, tot i que en un principi consideren que els terrenys del carrer dels Pardals de la parròquia no són aptes per a la construcci­ó d’habitatges, considerar­ia poder cedir aquests terrenys a l’Executiu per a l’ampliació del parc immobiliar­i públic atenent les grans dificultat­s existents en aquesta matèria i en el cas que considerin finalment que el terreny és apte per a la construcci­ó d’habitatge.

Aquesta proposta estava inclosa en el programa electoral de Demòcrates per les darreres eleccions comunals del 17D a la parròquia. La cònsol major de Consens no va promulgar amb aquesta iniciativa, ja que, des de l’assessoram­ent dels tècnics comunals, s’aconsellav­a que aquest territori no era apte per a la construcci­ó de pisos a causa de problemàti­ques d’accessibil­itat, per exemple. Tot i això Gili hauria manifestat la possibilit­at de reconsider­ar la situació mostrant-se oberta a escoltar a l’Executiu demòcrata per comprovar quines possibilit­ats de construcci­ó estarien disponible­s a causa de la greu situació nacional sobre l’habitatge que està afectant tant al país com a la parròquia.

En declaracio­ns a RTVA, Gili va manifestar que «si això és factible, per nosaltres no hi haurà cap problema en cedir la parcella al Govern», ja que entenen que si «es va parlar en campanya, entenc que potser ho van estudiar i estem oberts a què se’ns expliqui què és el que s’hi pot fer». Així i tot, des del Comú d’Escaldes-Engordany es va manifestar

La cònsol major es mostra oberta a cedir el terreny a l’Executiu si mostren un pla que sigui viable

que aquesta possibilit­at està encara en una fase molt prematura i que s’ha de desenvolup­ar molt i explorar bé totes les possibilit­ats, ja que només es va mencionar de forma breu en la reunió entre l’administra­ció comunal i el Govern. Però, la cònsol es mostra oberta a cooperar en favor de pal·liar la problemàti­ca nacional i comunal de l’habitatge en cas que sigui possible construir pisos de lloguer assequible que injecti més oferta al mercat d’habitatges davant la creixent demanda.

 ?? RTVA ?? Terreny del carrer dels Pardals d’Escaldes-Engordany.
RTVA Terreny del carrer dels Pardals d’Escaldes-Engordany.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra