El Periodic D'Andorra

«Oferim gastronomi­a variada i a bon preu»

- PER Àlex Ojaos Gaztelu*

Catia Abrantes va néixer a Coïmbra, Portugal, però va venir a Andorra quan tenia 18 anys per poder treballar i reunir-se amb els seus pares. Actualment, és propietari­a amb el seu marit de la Ruta dels Sabors, on ofereixen una gran varietat gastronòmi­ca.

–Quan va venir a Andorra?

–Quan vaig venir al país tenia 18 anys, per tant, fa uns 15 anys que sóc al país.

–Quin va ser el motiu d’emigrar cap Andorra?

–Principalm­ent, el motiu va ser el treball. D’igual manera, ja havia visitat Andorra en diferents ocasions abans de fer els 18 anys, ja que sempre és un país que m’ha agradat. Seguidamen­t, vaig rebre una proposta força interessan­t per treballar a un hotel conegut del país i vaig acceptar-la inmediatam­ent. A part, el motiu final que em va fer decantar per Andorra va ser que tenia als pares al país, i per tant no podia deixar escapar l’oportunita­t de venir i estar molt a prop d’ells.

.

–Fa quan que estan a la Ruta dels Sabors?

–Porto aproximada­ment dos anys treballant a la Ruta dels Sabors.

–El nom del local és per algun motiu en especial?

–La Ruta dels Sabors es va posar per representa­r la manera en la qual nosaltres oferim els diferents productes als clients. Tenim menjars típics de diferents països com Portugal, Andorra i Espanya. També proposem als nostres clients provar el nostre kebab, menjar típic de Turquia i que generalmen­t només es troba en locals especialit­zats. Així doncs, és una manera de dir als clients que al nostre local trobaran una ruta de sabors que toca plats típics de diferents països.

Catia Abrantes

És propietari­a de la

Ruta dels Sabors des de fa dos anys i destaca la varietat de plats típics de diferents països com: Andorra, Espanya, França i Portugal.

–Té experiènci­a laboral prèvia en el món de l’hostaleria?

–Sempre he treballat en aquest món. Els meus pares i avis tenien a Portugal un restaurant i una pastisseri­a on ja vaig adquirir les primeres experiènci­es des de petita. Després, quan vaig venir cap Andorra vaig continuar guanyant experiènci­a a l’hotel on vaig treballar i també a un restaurant on vaig estar bastants anys, fins a arribar a l’actualitat.

RESTAURADO­RA

–Nota canvi respecte al seu país de procedènci­a?

–És diferent, Portugal té més coses per fer. En canvi, a Andorra, en l’àmbit de salut i treball ho valoro positivame­nt, més que al lloc on vaig néixer.

–Com és el seu dia a dia?

–Treballo de dilluns a diumenge i dimecres i diumenge sóc l’encarregad­a de tancar la Ruta. Sempre, en el temps lliure, intento passar temps amb la família i amb els meus nens. Pel que fa al treball al bar, sempre ajudo en tot el que puc. Estic a la cuina, com també puc estar a la barra cobrant i servint.

–Tenint en compte que el local està ubicat davant del Lycée i al costat de l’estadi de futbol i bàsquet, com valora aquesta bona ubicació?

–Està molt ben ubicada pel que respecta al futbol, bàsquet i el col·legi entre setmana. En canvi, és veritat que moltes vegades ens falten clients pel fet que l’aparcament en aquesta zona és molt dolent. Pràcticame­nt, mai hi ha lloc per poder aparcar, i això és un punt negatiu pels clients. També estem parlant d’una zona bastant amagada, si no fos pels esdevenime­nts esportius, estaríem parlant d’una zona pràcticame­nt inexistent. Per exemple, la nit també és molt tranquil·la si no hi ha partits de futbol o bàsquet, i això en gran manera ho notem. Dit això, vull destacar que estem molt contents amb el futbol i el bàsquet, ja que sempre que hi ha esdevenime­nt d’un dels dos esports, la Ruta s’omple d’aficionats.

–Que destacaria de la Ruta dels Sabors?

–Fem menús de dilluns a divendres a 10 euros, en què incloem primer plat, segon, postre i una beguda. A banda d’això, fem entrepans de tota classe i fem menjars típics de Portugal com la fransesinh­a i el bacallà a l’estil portuguès. Crec que oferim als nostres clients molta varietat de menjar i productes a preu únic.

 ?? ??
 ?? ÀLEX OJAOS GAZTELU ??
ÀLEX OJAOS GAZTELU
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra