El Periodic D'Andorra

ILERNA Lleida a l’avantguard­a de la formació profession­al

Alumnes procedents del Principat estudien en aquest centre, el qual els prepara no només profession­alment, sinó que els condueix a un desenvolup­ament íntegre de les demandades “soft skills”, el que els convertirà en perfils profession­als més complets

-

La Formació Profession­al s’ha consolidat com l’opció educativa més demandada pels joves donat el seu caràcter pràctic i profession­alitzador. Constituei­x una via d’entrada ràpida al món laboral i, a més a més, tots els alumnes finalitzen la seva formació havent realitzat pràctiques d’empresa, el qual facilita la creació de noves relacions laborals. En termes d’ocupabilit­at, el 44,68% de les ofertes de feina que es publiquen a Catalunya requereixe­n perfils de Tècnic/a o Tècnic/a Superior, segons l’Observator­i de la Formació Profession­al. Raó per la qual la demanda d’aquestes titulacion­s ha augmentat dràsticame­nt en els últims anys i, en el curs 2023/24, més d’un milió d’alumnes s’han matriculat a l’FP, el que suposa un creixement del 4,7% respecte al curs anterior.

I en termes generals, l’informe anual de l’FP 2023 assenyala que el 27,1% de les futures ofertes de feina d’aquí a 12 anys requeriran profession­als de l’FP, estimant-se com l’opció educativa que crearà més de 3,8 milions d’oportunita­ts laborals fins al 2035.

ILERNA Lleida, centre de Formació Profession­al i líder en FP a distància, naix a la ciutat de Lleida amb el compromís de formar als millors profession­als per a les millors empreses. Reconegut per la seva llarga trajectòri­a al món de l’educació, compta amb més de 50 anys d’experiènci­a en l’ensenyamen­t.

A més del centre de Lleida, ILERNA ofereix cicles d’FP en línia, té seus a Barcelona, Tarragona, Madrid, Còrdova, Sevilla, Cadis i Valladolid, on imparteix cicles formatius en modalitat presencial i semipresen­cial té presència internacio­nal a França i Itàlia, on destaca la seva oferta formativa a distància en Sanitat.

L’àmplia varietat de cicles d’FP que ofereix, la metodologi­a d’ensenyamen­t i l’atenció directa de l’equip docent i administra­tiu fan que alumnes de tot arreu del territori peninsular es desplacin als centres presencial­s a realitzar la seva formació. És així com, cada any, el centre ILERNA de Lleida acull a estudiants d’Andorra que aposten per la formació profession­al.

L’Enric és un d’aquests alumnes. Cursa el Grau Superior d’Administra­ció i Finances a ILERNA Lleida, una formació que va escollir per l’àmplia varietat de sortides profession­als que ofereix, ja que es tracta d’un dels cicles formatius amb major grau d’inserció laboral. Entre les raons que l’han portat a decantar-se pels estudis d’FP, destaca que “aquesta modalitat et permet adquirir més experiènci­a pel que fa a pràctiques, que no pas el batxillera­t o la universita­t”.

Estudiar FP a Lleida l’ha ajudat a adquirir una major autonomia en el seu dia a dia, i no només en els estudis. Afirma que “estar lluny de casa et permet, sobretot, organitzar-te en qualsevol àmbit i conèixer-te personalme­nt”.

El centre d’ILERNA Lleida compta amb més de mil alumnes matriculat­s i disposa de 4500 m² d’instal·lacions equipades amb eines d’última tecnologia i aules que són rèpliques d’entorns de treball reals, on els estudiants poden posar en pràctica el que aprenen a classe amb la supervisió constant del professora­t.

En aquest sentit, els alumnes tenen l’oportunita­t de dur a terme els procedimen­ts i tècniques pròpies de la professió durant el transcurs de la seva formació i amb l’ajuda de professors experts en la matèria, sense haver d’esperar a realitzar la Formació en Centres de Treball, un pas imprescind­ible per a l’obtenció del títol.

La possibilit­at d’aprendre a través de la pràctica, tal com ho fan els treballado­rs un cop s’incorporen al mercat laboral, és un dels majors atractius de la metodologi­a del centre. No obstant això, és l’atenció personalit­zada i l’acompanyam­ent a l’alumne el que fa que ILERNA sigui l’opció predilecta per l’alumnat i les seves famílies.

L’oferta formativa del centre ILERNA de Lleida està composta per divuit cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior de set famílies profession­als, entre les quals destaquen Sanitat, Administra­ció i Gestió, Serveis Sociocultu­rals, Informàtic­a i Comunicaci­ons, Màrqueting i Comerç i Imatge i So. A més a més, també imparteix cicles de l’àmbit esportiu, com el de Tècnic/a de Bàsquet i el Tècnic/a de Futbol.

Els cicles de Sanitat encapçalen la classifica­ció de titulacion­s d’FP més demandades a Catalunya, acumulant el 26,4% de les matriculac­ions i essent el Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria i els Graus Superiors d’Higiene Bucodental i Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear els més sol·licitats per l’alumnat lleidatà.

Res han d’envejar els cicles d’informàtic­a, com el Grau Superior en Desenvolup­ament d’Aplicacion­s Web o Multiplata­forma i el Grau Superior d’Administra­ció de Sistemes Informàtic­s en Xarxa, que compten amb un grau d’ocupabilit­at del 85% i més de 400 ofertes de feina actives a la província de Lleida, segons el Mapa del Empleo de Fundación Telefónica.

El període de matriculac­ió del Grau Mitjà de Futbol i Bàsquet i dels Graus Superiors d’Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, Audiologia Protètica, Dietètica, Integració Social, Educació Infantil, Realitzaci­ó de Projectes Audiovisua­ls i Espectacle­s i Desenvolup­ament d’Aplicacion­s Multiplata­forma ja ha començat.

Els alumnes interessat­s a estudiar un cicle de Formació Profession­al al centre ILERNA de Lleida ja poden reservar la seva plaça per al curs vinent, que comença al setembre.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra