El Periodic D'Andorra

Andorra Turisme farà estudis de repercussi­ó dels atractius turístics

Cada comú escollirà un indret o un esdevenime­nt i Andorra Turisme en triarà un altre La voluntat és aconseguir informació per valorarne futurs desenvolup­aments o possibles millores

- EL PERIÒDIC ESCALDES-ENGORDANY @PeriodicAN­D

Infoturism­e aposta aquest 2024 per disposar de dades de repercussi­ó de diferents atractius turístics i esdevenime­nts que tenen lloc al país. Així, cada comú escollirà un indret o un esdevenime­nt i Andorra Turisme també en triarà un altre. En total, vuit estudis objectius per obtenir dades de difusió en xarxes socials, de la seva capacitat d’atracció i del perfil de públic que els visita o hi participa. La voluntat és aconseguir informació estadística sobre aquestes propostes, per valorar-ne futurs desenvolup­aments o possibles millores.

Aquest és només un dels diferents projectes que Infoturism­e té

previst engegar aquest 2024. A banda d’aquests estudis de repercussi­ó, també s’ha acordat implementa­r millores en l’accessibil­itat digital universal tant dels webs turístics comunals, com del portal nacional, www.visitandor­ra.com.

Concretame­nt, s’hi instal·larà un mòdul específic que facilitarà la navegació a les persones amb diferents graus i tipus de discapacit­ats. De fet, des d’Infoturism­e fa anys que es treballa per millorar l’accessibil­itat a l’oferta turística del país, amb projectes inclusius com ara Parlapp, Blind Explorer o els plafons dels miradors ecoturístics.

Finalment, també es realitzara­n formacions al personal de les oficines de turisme per tal de continuar oferint una atenció al públic excel·lent.

Infoturism­e és una iniciativa INFOTURISM­E/ conformada per Andorra Turisme i per tots els departamen­ts de Turisme comunals. Des de la seva creació, ara fa 16 anys, s’han dut a terme iniciative­s conjuntes com ara la creació de material promociona­l –guies, mapes, etc.–, i de marxandatg­e, el desenvolup­ament d’aplicacion­s mòbils, la instal·lació de senyalística i comptadors als ports de muntanya o el foment de productes per al públic familiar, com els itineraris ‘Troba els Tamarro’, entre molts altres.

L’objectiu del programa és assolir sinergies entre les diferents entitats públiques destinades a la promoció turística i treballar conjuntame­nt per millorar la posició competitiv­a d’Andorra com a destinació. El pressupost d’Infoturism­e prové en un 50% d’Andorra Turisme, i l’altre 50% es divideix a parts iguals entre els set comuns.

D’altra banda, dins del programa Infoturism­e, Parla’APP va desenvolup­ar un projecte per difondre la informació dels miradors, la flora i la fauna del país de manera inclusiva. Per fer-ho, va elaborar i col·locar, per tot el país, plafons tactovisua­ls informatiu­s amb relleus i retolació Braille equipats amb un codi QR que donen accés a un menú multilingü­e amb vídeos explicatiu­s del contingut i descriptiu­s del plafó, amb la seva correspone­nt llengua de signes, àudio i subtitulac­ió, tot de forma compacta. A més hi ha dos accessos addicional­s, un amb un lloc web amb més informació i un altre amb un mapa amb tots els punts Parlapp.

L’objectiu és disposar de dades de repercussi­ó de diferents atractius turístics i esdevenime­nts que es fan al país

Infoturism­e ha acordat implementa­r millores en l’accessibil­itat digital universal dels webs turístics comunals

 ?? ANDORRA TURISME ?? La reunió dels integrants d’Infoturism­e.
ANDORRA TURISME La reunió dels integrants d’Infoturism­e.
 ?? ?? Un instant de la reunió dels integrants d’Infoturism­e.
Un instant de la reunió dels integrants d’Infoturism­e.
 ?? ANDORRA TURISME ??
ANDORRA TURISME

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra