El Periodic D'Andorra

Gina del Rio es converteix en nova campiona d’Europa

-

Després de finalitzar segona als 10 quilòmetre­s persecució, la fondista Gina del Rio es va proclamar ahir campiona d’Europa júnior. Així doncs, l’andorrana, que no es cansa de col·locar ben amunt la bandera tricolor a cada competició que fa, va tornar a posar el nom d’Andorra al cim de l’esquí de fons, aquesta vegada europeu.

Es tracta d’un fet molt important i que té molt de mèrit, però aquesta importànci­a i mèrit encara es multipliqu­en més quan s’apunta que resten encara dues proves de la competició. És a dir, del Rio, amb els 80 punts que va sumar ahir sumats als de dissabte, es va coronar com a campiona de manera matemàtica.

Quan parlem d’esports al país tothom podria pensar ara en el bàsquet, competint a la màxima categoria espanyola, o el futbol, a Segona Divisió Espanyola.

Ara bé, també hi ha, i no en són pocs, que ho fan amb l’esquí, però potser és més per les cites que acull el Principat, també d’un molt alt nivell mediàtic, o de Joan Verdú, punta de llança dels esquiadors del país que va tancar l’anterior temporada de forma extraordin­ària, tot i que l’inici d’aquesta li està sent més complicat. A tot això s’hi suma ara l’esquí de fons, i en ban

EL PERIÒDIC D’ANDORRA no es fa responsabl­e de l’opinió dels seus col·laboradors i tampoc s’identifica necessària­ment amb els seus comentaris.

A efectes de publicitat contractad­a per persones pertanyent­s a diferents sectors o branques profession­als, aquest mitjà no es fa responsabl­e del contingut de la publicitat en relació al disposat en les normes estatutàri­es o deontològi­ques que regeixen la professió en concret, la qual qüestió únicament compet a la persona que contracta la publicitat.

dera com a la seva màxima representa­ció, Gina del Rio, que darreramen­t només ha fet que portar alegries a Andorra, i augmentar més i més el seu nivell.

La magnitud dels fets és bestial, i cal donar-li el mèrit i els aplaudimen­ts que es mereix la fondista i el seu equip. Ella mateixa va esmentar ahir que, «al final, guanyar la general és un premi a la regularita­t», i tant de bo aquesta regularita­t li continuï portant per aquest bon esquí, guanyant premis i campionats, i col·locant la bandera del país en la posició més alta de l’asta.

L’andorrana deixa clar el lideratge a falta de dues proves

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra