El Periodic D'Andorra

Andorra no es veurà afectada pels talls dels pagesos catalans i francesos

Les mobilitzac­ions es concentrar­an a la zona de la Cerdanya, principalm­ent entre la Jonquera i Viella

- EL PERIòDIC ESCALDES-ENGORDANY @PeriodicAN­D COORDINADO­R TERRITORIA­L DE LA UNIó DE PAGESOS DE L’ALT URGELL

Els pagesos catalans tornaran a tallar les carreteres durant el pròxim dimarts 27 i dimecres 28 de febrer, tot i que aquest cop les afectacion­s no repercutir­an al Principat, sinó que se situaran en la zona compresa entre la Jonquera i el túnel de Viella. Així ho va confirmar el coordinado­r territoria­l de la Unió de Pagesos de l’Alt Urgell, Joan Guitart, a EL PERIÒDIC, qui també va donar una sèrie de detalls de com seran aquestes mobilitzac­ions: «La nostra intenció és trencar tot el pas de mercaderie­s i camions, i hem demanat permisos per concentrar-nos des de la Junquera fins a Viella. Andorra no entra dins de la zona aquesta vegada», recalcant, però, que tot pot canviar si «es decideix en l’assemblea fer un canvi d’última hora».

Així i tot, Guitart va informar també que els pagesos de l’Alt Urgell donaran suport a la tractorada després d’haver parlat amb el sin

dicat i establir com serien les diferents manifestac­ions. «Donarem suport a la Cerdanya, mentre que a la Seu d’Urgell i a Andorra deixarem només uns camions a les voreres amb pancartes i missatges del que volem i demanem», va indicar.

Segons va informar l’associació de la qual Guitart és coordinado­r, la mobilitzac­ió començarà el dimarts 27 a les 20.00 hores i les rutes previstes per on passaran els tractors seran des de la zona del Berguedà fins al pont de Llívia i a l’autopista AP-7 de Santa Llogaia Àlguema fins a Orriols, així com altres zones com l’N-230 a Vilaller o la C-38 del coll d’Ares.

A banda dels pagesos de l’Alt Urgell, a la concentrac­ió també s’hi desplaçara­n els pagesos francesos, amb els quals «han estat en contacte permanent». Tal com Guitart va esmentar, es trobaran a Puigcerdà i a la Jonquera amb bona part d’aquesta gent, destacant que «es preveu que a Puigcerdà pugin molts tractors de la zona de l’Alt Urgell i del Berguedà per donar suport a la zona de la Cer

Joan Guitart

«Donarem suport a la Cerdanya, mentre que a la Seu d’Urgell i a Andorra deixarem només uns camions amb pancartes» «Mediàticam­ent hem fet molt de ressò i de soroll, però continuem estant en el mateix lloc que ja estàvem abans»

danya». Pel que fa a la Jonquera, Guitart va confirmar que també «s’espera una bona part de manifestan­ts», entre els membres de la Unió de Pagesos i els de la plataforma.

SENSE RESPOSTA PER PART DELS GOVERNS/

Qüestionat per una possible resposta de les autoritats governamen­tals arran de les protestes que van tenir lloc a Madrid la setmana passada, Guitart va afirmar que encara no han rebut cap resposta per part d’ells: «Si ens tornem a mobilitzar és perquè no hi ha hagut cap resposta per part dels polítics», afegint que tampoc s’ha parlat «de coses que s’hagin d’arreglar o que ja estiguin arreglades». Tanmateix, el coordinado­r de l’associació va indicar que el dimarts 27 es tornaran a reunir per debatre totes les propostes que hi ha sobre la taula, ja que avui dia «no hem aconseguit res». «Mediàticam­ent hem fet molt de ressò i de soroll, però a l’olla no hem posat cap rosa. Continuem estant en el mateix lloc que ja estàvem abans», va finalitzar Guitart.

 ?? N.T. ?? Tractors durant el tall a la frontera d’Andorra.
N.T. Tractors durant el tall a la frontera d’Andorra.
 ?? ??
 ?? ?? Mobilitzac­ions dels pagesos a Andorra.
Mobilitzac­ions dels pagesos a Andorra.
 ?? N.T. ??
N.T.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra