El Periodic D'Andorra

Domínguez i Gordón, figures a l’Snow Club Gourmet

Els xefs s’encarregue­n d’explicar els processos amb els quals treballen

- EL PERIòDIC ESCALDES-ENGORDANY @PeriodicAN­D

L’Snow Club Gourmet de Grandvalir­a va celebrar el passat dissabte la jornada gastronòmi­ca amb el protagonis­me de dues figures rellevants de l’alta gastronomi­a espanyola, Alberto Domínguez i José Gordón, propietari­s de D’Berto a Pontevedra i de la Bodega el Capricho a Lleó. El restaurant L’Abarset va comptar amb quasi 50 comensals, els quals van poder gaudir d’un marisc selecciona­t de diferents indrets de la costa gallega, i alhora, de talls de carn de bou de raça autòcton.

Domínguez i Gordón es van encarregar d’explicar als assistents quins són els processos amb els quals treballen per aconseguir la selecció dels millors productes. El gallec assenyalav­a l’origen d’algunes peces de marisc, l’època i la temporada adient de pesca, o les localitzac­ions més pintoresqu­es en les que hi ha un culte específic i acurat per extreure, per exemple, certs tipus de mol·luscos de les ries. Per

la seva part, el de Lleó va comentar que compta amb una finca on viuen prop de 400 bous de raça de la península Ibèrica, una raça autòctona en la qual «ens sentim amb l’obligació i el deure de conservar per la qualitat de la seva carn», va assegurar.

Els fruits del mar es van anar interpel·lant amb carns de diferents parts del bou. Així, els assistents van començar per un ‘steak tartar’ de

maluc de bou i caviar, seguit d’empanada D’Berto i Capricho, carneiro cru de la Ria d’Arosa, volanderes de Cambados a la planxa, coquina gallega de Cedeira a la paella, cloïssa fina de l’Illa d’Arosa amb salsa marinera, cecina de bou gran reserva de llarga durada envellida en celler natural, cabra de mar mascle de les Ries Altes XXL amb Matutano i costella de bou selecció José Gordón.

 ?? GRANDVALIR­A ?? Berto Domínguez i José Gordón a l’Snow Club Gourmet de Grandvalir­a.
GRANDVALIR­A Berto Domínguez i José Gordón a l’Snow Club Gourmet de Grandvalir­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra