El Periodic D'Andorra

Campiona d’Europa

Gina del Rio queda campiona matemàtica­ment en aconseguir la segona posició als 10km persecució

- LAURA GóMEZ RODRíGUEZ ESCALDES-ENGORDANY @lauragomez­ro4

L’andorrana Gina del Rio continua imparable. Aquest cap de setmana es va celebrar la Copa d’Europa FESA Cup de fons, en la qual l’esquiadora va tornar a fer de les seves i va quedar en segon lloc als 10km individual­s d’Schilpario, tant a la categoria clàssic com júniors.

Tot i això, durant la prova de dissabte, del Rio va registrar 860 punts a la classifica­ció general i un crono final de 36.14,2, temps que la va deixar a només 11,1 segons de la guanyadora, Maria Gismondi, que va fer un temps de 36.03,1.

Així mateix, ahir, del Rio va aconseguir ser la campiona, matemàtica­ment, d’Europa, en assolir una segona posició als 10km persecució, cursa en la qual va sumar altres 80 punts a la seva marca.

Aquest registre va deixar del Rio en una molt bona i privilegia­da posició, ja que a hores d’ara, l’andorrana lidera la competició, tot i que encara falten per córrer dues carreres: a Prenamon, un sprint en clàssic el 15 de març i els 10km individual­s en lliure el 16 de març.

Pel que fa a les curses que del Rio va disputar aquest cap de setmana a Schilpario, Itàlia, les dues posicions que va assolir l’esquiadora —i un total de 160 punts en les dues proves— la van deixar amb un total de 1.020 punts a la general.

Per la seva part, l’esquiadora va competir ahir amb una actitud lluitadora i molt concentrad­a tàcticamen­t. «Estic molt contenta dels resultats i del treball de tot l’equip», va afirmar del Rio. I va afegir, «la idea era intentar atrapar a la primera, però no ha pogut ser. M’he quedat a segons d’ella i quan he vist que no podia he intentat seguir al meu ritme».

També, l’esportista va voler remarcar l’exigència que suposa guanyar les competicio­ns: «Al final, guanyar la general és un premi a la regularita­t, no és fàcil estar sempre a tope». Tot i que, després dels resultats, del Rio va comparar les medalles que va obtenir als Mundials júniors —or, plata i bronze— i va afirmar que «no ha estat el millor cap de setmana».

Finalment, el seu entrenador, Xabier del Val, va declarar que tant ell com l’equip «estem molt contents i satisfets de poder dir que (del Rio) ha guanyat la general de la FESA Cup. Els bons resultats en tots els formats i estils durant tota la temporada és un premi a la regularita­t i ens fa sentir molt contents. Amb tot, (Del Rio) ha sabut lluitar».

Del Rio lidera la competició i encara li falten dues curses que correrà el pròxim 15 i 16 de març a Prenamon

 ?? FAE ?? Gina del Rio al podi, ahir. ▶▶
FAE Gina del Rio al podi, ahir. ▶▶

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra