El Periodic D'Andorra

Els pagesos catalans mantindran fins avui els talls a la C-14

Més de 60 tractors provinents del Solsonès van tallar ahir la carretera

- EL PERIÒDIC ESCALDES-ENGORDANY

Unió de Pagesos va informar que es preveu que les mobilitzac­ions agrícoles continuïn avui en els passos fronterers, amb la participac­ió de la pagesia del sindicat francès Confédérat­ion Paysanne en alguns dels punts, i el 28 i 29 de febrer a la Plana de Lleida i l’Alt Urgell. Aquestes informacio­ns arriben després que ahir els agricultor­s catalans bloquegess­in el trànsit a la C-14 a la Bassella i altres punts de Catalunya, i s’informés que tallarien tota la nit de dimarts i tot el dimecres.

El Servei Català de Trànsit de la Generalita­t de Catalunya, va informar que la circulació va quedar tallada ahir al punt quilomètri­c 136.5-135 al voltant de les 10.00 hores, provocant retencions en ambdós sentits de la marxa després que més de 60 tractors provinents del Solsonès i un centenar de persones tallessin la C-14.

Segons va informar el Periódico de Catalunya, en altres punts del territori català, uns 300 pagesos van protagonit­zar una nova jornada de protestes amb talls de carreteres, entre elles a l’A-2 i l’AP-2, a l’altura de Soses. Al voltant de les 08.00 hores, desenes de tractors es van concentrar prop d’Alcarràs on

van començar una marxa lenta per l’autovia fins a l’altura de Soses, on van detenir els vehicles i bloquejar ambdós sentits de la marxa.

Les mobilitzac­ions convocades conjuntame­nt per les principals organitzac­ions agrícoles, Unió de Pagesos (UP), Revolta Pagesa i Plataforma Pagesa, van reunir en total prop de 1.200 tractors, a més de diversos centenars de vehicles i persones, amb talls i concentrac­ions a diferents punts del territori, en protesta per la competènci­a deslleial d’importacio­ns que no compleixen les mateixes condicions exigides a les produccion­s agràries dels països de la Unió Europea, i per l’excés de burocràcia, entre altres qüestions.

Unió de Pagesos va REIVINDICA­CIONS/ penjar un comunicat a la seva pàgina web on explicaven que han fet arribar als eurodiputa­ts catalans, i Unió d’Unions als de la resta de l’Estat, la petició que votin en contra de l’Acord d’associació comercial entre la Unió Europea i Xile, que es votarà el 29 de febrer al Parlament Europeu, ja que assegurave­n que no ofereix garanties pel que fa a l’establimen­t de clàusules mirall en els nous acords bilaterals de comerç tot i que el compromís de la Unió Europea (UE) en l’Estratègia del Camp a la Taula en matèria d’acords comercials anava en direcció contrària.

El sindicat alerta que si l’Acord entre la UE i Xile s’aprova comportarà l’aprofundim­ent de la competènci­a deslleial amb les produccion­s de la Unió Europea, que compleixen amb les normes de producció més estrictes del món, amb els riscos afegits a la resiliènci­a de la pagesia i a la seguretat alimentàri­a a la UE, i l’increment d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, arran de les deslocalit­zacions productive­s que comportarà.

D’altra banda, Unió de Pagesos també demana al Ministeri d’Agricultur­a que defensi la màxima reducció de la burocràcia en les reunions a Brussel·les, ja que la Unió Europea és el màxim emissor d’aquesta.

El tall es va provocar al voltant de les 10.00 hores provocant retencions amb ambdós sentits de la marxa

Protesten per la competènci­a deslleial d’importacio­ns que no compleixen les mateixes condicions

 ?? UNIó DE PAGESSOS ?? Una imatge dels tractors bloquejant la Bassella, ahir.
UNIó DE PAGESSOS Una imatge dels tractors bloquejant la Bassella, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra