El Periodic D'Andorra

Hong Kong fixa la mirada en Andorra per teixir ponts empresaria­ls

La idea és que es puguin portar negocis cap a Andorra des d’Àsia, i viceversa

- EL PERIÒDIC

Hong Kong pot ser un punt estratègic per a la internacio­nalització empresaria­l i una bona entrada al mercat asiàtic. Així ho va defensar la Hong Kong Trade Developmen­t Council, la qual vol promociona­r, a través de la seva delegació a Barcelona, la regió administra­tiva xinesa com a «plataforma per fer negocis» en les dues direccions. Tal com van exposar des de la delegació, aquest és el missatge que volen fer arribar també als empresaris i emprenedor­s andorrans, ja que la ciutat xinesa pot ser utilitzada com a un punt d’exportació i entrada al mercat asiàtic, i, en sentit contrari, es poden portar negocis cap a Andorra des d’Àsia. Aquest organisme comercial inicia els contactes amb representa­nts d’Andorra aprofitant el Mobile World Congress, però la intenció és que a partir d’ara es puguin enfortir aquests lligams i es pugui traçar «un pla estratègic».

La delegada de la Hong Kong Trade Developmen­t Council a Barcelona, Judith Padrós, va incidir en el fet que Hong Kong és un important «hub tecnològic i d’innovació» i que, de fet, lidera el que ha de ser el ‘Silicon Valley’ xinès, una unió de diverses ciutats xineses per potenciar l’R+D, segons va informar l’ANA. A més, s’hi ha desenvolup­at un «important ecosistema d’startups», tal com demostra que el 2023 hi havia un 30% més d’empreses emergents que el 2019. A més, Padrós va destacar que «hi ha moltes facilitats per a aquesta emprenedor­ia, gràcies a l’existència de programes específics i ajudes sobre R+D que busquen atreure talent relacionat amb la innovació i la tecnologia».

Des de les diferents delegacion­s de la Hong Kong Trade Developmen­t Council s’ofereixen serveis per promoure els intercanvi­s comercials i empresaria­ls. Un dels puntals són les diferents fires que s’organitzen per potenciar aquestes sinergies, posant Padrós com a exemple les dues cites

que es destinen a empreses emergents i que s’enfoquen específica­ment a empresaris que vulguin expandir-se cap al mercat asiàtic.

Així i tot, Padrós va destacar que si bé el Mobile World Congress pot ser «una primera plataforma per intensific­ar els contactes entre Andorra i Hong Kong, quedarà molta feina per fer tant

en l’àmbit empresaria­l com institucio­nal». Així, per exemple, va manifestar que a hores d’ara no hi ha conveni per evitar la doble imposició entre ambdues parts, un fet que es podria explorar i, des de l’àmbit empresaria­l, es podria plantejar dur a terme «esdevenime­nts clau al Principat per promoure aquest intercanvi entre mercats».

 ?? HKTD ?? Una de les fires que es duen a terme a Hong Kong. ▶▶
HKTD Una de les fires que es duen a terme a Hong Kong. ▶▶

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra