El Periodic D'Andorra

Acumulats fins a 27 centímetre­s de neu a Arinsal

El vent va bufar amb una força de 96k km/h a les Fonts d’Arinsal

- EL PERIòDIC ESCALDES-ENGORDANY

El Servei de Meteorolog­ia va informar ahir a través de les seves xarxes socials que durant aquesta nit s’han acumulat fins a 26 centímetre­s de neu a les Fonts d’Arinsal. I és que durant la matinada de dilluns a dimarts a diferents punts del país es van poder acumular entre cinc i 15 centímetre­s, sobretot al nord del Principat. I és que el mateix servei afirma que l’acció del vent, que va bufar amb una força de fins a 96 km/h a les Fonts d’Arinsal, que va modelant les acumulacio­ns, arribant fins a 27 cm.

Avui el gir del vent a component nord-est farà disminuir la intensitat de les precipitac­ions i, sobretot a partir del migdia, s’aniran obrint àmplies clarianes. Tot i així es preveuen els següents gruixos de neu nova: 10 cm a 2.500 metres, 5 cm a 2.000 metres i 1 cm a 1.500 metres

El vent de component nord-est arribarà a ràfegues de 70 km/h al matí als fons de vall i de 110 km/h en les muntanyes. Les temperatur­es mínimes previstes seran de 2ºC a Andorra la Vella, -1ºC a 1.500 metres i -10ºC al Pas de la Casa. En canvi, les temperatur­es màximes seran de 9ºC a Andorra la Vella, 6ºC a 1500 metres i -2ºC al

Pas de la Casa.

Per al dia de demà es preveu que una petita falca anticiclòn­ica pugui aportar més estabilita­t al Principat, amb alternança de núvols i clarianes. Tot i així, de cara a la nit, s’espera que un front pugui deixar precipitac­ions al país. Respecte al vent, el que bufa de component nord arribarà a ràfegues de 30 km/h al mati als fons de vall.

Respecte a les temperatur­es, es preveuen unes mínimes previstes de 0ºC a Andorra la Vella, -6ºC a 1.500 metres i -7ºC al Pas de la Casa. Les màximes en canvi, seran de 15ºC

a Andorra la Vella, 13ºC a 1.500 metres i 3ºC al Pas de la Casa.

El mes de març començarà encara amb un temps hivernal. I és que el flux d’oest deixarà un dia ennuvolat, però sense precipitac­ions. El vent de component nord-oest arribarà a ràfegues de 50 km/h al matí als fons de vall.

Així doncs, març comença amb temperatur­es mínimes previstes de 1ºC a Andorra la Vella, -2ºC a 1.500 metres i -10ºC al Pas de la Casa. Les temperatur­es màximes en canvi, seran d’11ºC a Andorra la Vella, 8ºC a 1.500 metres i -3ºC al Pas de la Casa.

ESCOLAR/

ANUL·LACIó ESQUí El ministeri de Relacions Institucio­nals, Educació i Universita­ts va informar ahir que per a la jornada d’avui mantindrà les mateixes mesures preventive­s que ahir, tenint en compte que es prorroga l’avís taronja per fort vent i nevades fins dimecres al migdia. Per aquest motiu, s’avançen els horaris d’algunes línies del servei de transport escolar lleugerame­nt a primera hora del matí –les línies afectades seran les mateixes que les d’aquest dimarts– i es torna a anullar preventiva­ment la jornada d’esquí escolar per a tot l’alumnat.

Avui a partir del migdia s’aniran obrint clarianes, tot i que nevarà a cotes altes durant el dia

 ?? ?? Imatge del mapa isobàric d’Europa.
Imatge del mapa isobàric d’Europa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra