El Periodic D'Andorra

L’Andorra Sax Fest bat nou rècord d’inscrits amb 200 participan­ts

Els candidats provenen de 34 nacionalit­ats diferents, destacant la Xina i Espanya

- EL PERIÒDIC ESCALDES-ENGORDANY

S’enceta l’onzena edició de l’Andorra Sax Fest, del 28 de març al 5 d’abril. Una edició que ha assolit un nou rècord de participan­ts en les dues categories de Solo Sax i Solo Youth Sax, i en les quals, com ja va passar l’any passat, els candidats han hagut de superar un procés de preselecci­ó a partir de vídeos que han enviat a l’organitzac­ió del certamen. En ells, els participan­ts havien de demostrar el seu domini de l’instrument i les seves habilitats interpreta­tives en diferents registres. En total, es van rebre 180 sollicitud­s en format audiovisua­l, de les quals se n’han escollit finalment 144 (138 al Solo Sax i 52 al Youth Sax).

L’Andorra Sax Fest és un certamen que cada any atrau a més públic internacio­nal i prova d’això és que enguany hi participen saxofonist­es vinguts de 34 països diferents, sent la nacionalit­at més nombrosa la xinesa amb 55 participan­ts. Així doncs, supera als 50 procedents d’Espanya, el país que fins ara comptava amb més concursant­s en les anteriors 10 edicions celebrades. Després d’ambdós, la majoria dels participan­ts provenen de França (21), Japó (21), Rússia (18) i Corea del Sud (8). Cal destacar també que aquest any hi prenen part nou andorrans, la xifra més alta en aquests 11 anys de festival.

El director de l’Andorra Sax Fest, Efrem Roca, va afirmar que «estem molt satisfets de la consolidac­ió d’aquest certamen, del prestigi i del renom internacio­nal que té, i que, a més, any rere any hi prenguin part concursant­s vinguts de cada vegada més països».

 ?? ANDORRA SAX FEST ?? Els finalistes i el guanyador de la passada edició.
ANDORRA SAX FEST Els finalistes i el guanyador de la passada edició.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra