El Periodic D'Andorra

Les nevades obliguen a tancar el Port d’Envalira i l’accés a França

Sorteny registra 60 centímetre­s de neu nova

- EL PERIÒDIC ESCALDES-ENGORDANY

Les grans nevades d’ahir van obligar a tancar la circulació al Port d’Envalira i l’accés a França, segons va informar Mobilitat a través de les xarxes socials. En aquest sentit, el Servei Meteorològ­ic Nacional ha registrat acumulacio­ns importants de neu a tot el país a causa de les precipitac­ions que van tenir lloc al llarg de la tarda i el vespre de dimarts. Segons les dades que va fer públiques ahir dimecres el servei a través de les seves xarxes socials, les nevades van deixar fins a 60 centímetre­s de neu a Sorteny. Altres zones on hi va haver nevades importants són les Fonts d’Arinsal amb 45 centímetre­s i la Solana amb 27. Cal destacar que les ràfegues de vent van arribar al màxim a la nit i es van registrar 186 quilòmetre­s per hora a les Fonts d’Arinsal o 160 a la Tossa d’Espiolets.

Per altra banda, el COEX va informar a través de les xarxes socials que durant la matinada d’ahir dimecres es van realitzar tirades controlade­s d’allaus per garantir la seguretat dels accessos a Arcalís, a la zona de l’Hortell i el Corb, i que, dimarts, es van fer a la zona de la Guardiola, a Soldeu. Actualment, la carretera es troba oberta, pe

rò per accedir a la part alta són obligatori­s equipament­s especials i es recomana conduir amb precaució, ja que com apunta la publicació en qüestió, «el vent pot deixar neu a la carretera». Durant el dia d’avui es preveu que una petita falca anticiclòn­ica aporti més estabilita­t, amb alternança de núvols i clarianes. De cara al vespre, s’espera el pas d’un front que deixarà nevades febles al nord. El vent serà de component nord i arribarà a ràfegues de 30 km/h al matí als fons de vall. Les temperatur­es mínimes previstes són de 0ºC a Andorra la Vella, -4ºC a 1.500 metres i -6ºC al Pas de la Casa. Les màximes seran de 16ºC a Andorra la Vella, 13ºC a 1.500 metres i 2ºC al Pas de la Casa.

El COEX va realitzar tirades controlade­s d’allaus per garantir la seguretat dels accessos a Arcalís

 ?? SERVEI METEOROLòG­IC NACIONAL ?? Acumulacio­ns de neu a l’hotel Peretol, a Soldeu.
SERVEI METEOROLòG­IC NACIONAL Acumulacio­ns de neu a l’hotel Peretol, a Soldeu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra