El Periodic D'Andorra

Loli Mellado guanya l’Skimo femení en esquí de muntanya

En raquetes la vencedora va ser Isabel Gumbau

- EL PERIòDIC ESCALDES-ENGORDANY

L’estació de Pal Arinsal va acollir ahir la 7a edició de l’Skimo femení, la cursa popular d’esquí de muntanya i raquetes de neu que se celebra en el marc del Dia internacio­nal de la dona, i que es va dur a terme envoltada d’un paisatge blanc idíl·lic arran de les nevades dels últims dies al país.

La guanyadora de la categoria popular va ser Loli Mellado, que va completar el recorregut de quatre quilòmetre­s i 432 metres de desnivell des del pla de la Caubella fins al pic del Cubil amb un temps de 37.46. Neus Serracanta i Andrea Sinfreu van acabar en segona i tercera posició, respectiva­ment. La principal novetat d’enguany és que la prova era puntuable per a la Copa d’Andorra d’esquí de muntanya. En aquesta classifica­ció, la vencedora va ser Sinfreu amb un registre de 39.09, seguida de Sandra Almeida i Sònia Carrillo.

En la modalitat de raquetes, la primera a completar el circuit circular de 3,4 quilòmetre­s i 180 metres de desnivell va ser Isabel Gumbau (25.02), seguida de Susana Bultó i Maria de la Fuente.

Enguany, la prova va ser de nou un èxit organitzat­iu i de participac­ió amb un total de 315 participan­ts. D’aquestes, un 65% van participar en la cursa d’esquí de muntanya, mentre que el 35% de les participan­ts ho van fer en raquetes. Així mateix, destaca que el 57% de les inscrites ho van fer en equip i el 43% ho van fer en la modalitat individual. Entre tots els inscrits, hi havia 11 homes, que van voler donar suport a l’esport femení amb la seva participac­ió malgrat no puntuar.

S’han recaptat 4.000 euros que aniran destinats a AUTEA

A banda, l’Skimo és una prova esportiva amb un fort caràcter festiu i solidari. L’esdevenime­nt té com a objectiu contribuir a la pràctica dels esports de neu en l’àmbit femení, però destaca també com a cursa popular pel seu vessant solidari en collaborac­ió amb l’associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme d’Andorra (AUTEA). En aquesta edició, s’han pogut recaptar 4.000 euros que es destinaran al programa de l’associació que ajuda a famílies amb infants de 6 a 18 anys.

 ?? DANI CATALAN / ACB PHOTO ?? Un instant del partit, ahir.
DANI CATALAN / ACB PHOTO Un instant del partit, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra