El Periodic D'Andorra

L’exposició pública del POUP d’Ordino tanca amb 220 alegacions

El Comú vol donar la màxima transparèn­cia i col·laboració

- EL PERIòDIC ESCALDES - ENGORDANY Maria del Mar Coma CòNSOL MAJOR D’ORDINO

L’exposició del pla d’ordenació urbanístic­a parroquial d’Ordino es va tancar aquest dimecres, després de posar-se en coneixemen­t públic durant tres mesos, des del 7 de desembre, a la sala la Buna d’Ordino. En aquest període, obert també a les al·legacions, s’han rebut un total de 220 entrades, que ara s’hauran d’analitzar. L’equip redactor i jurídic començarà a fer les revisions de forma immediata, per estudiarle­s diferents casuístiqu­es, algunes d’interès col·lectiu, i la gran majoria provinents de casos particular­s.

«El nombre d’al·legacions elevat mostra l’interès dels ciutadans, i com ja vam avançar això comportarà una revisió i segurament la modificaci­ó del text. La nostra obligació és donar resposta a totes aques

tes inquietuds. Una feina que farem amb tota la cura i el rigor que requereix», va valorar la cònsol major, Maria del Mar Coma, després de tancar l’exposició i valorar la xifra de comentaris rebuts.

Pel que fa a les dades actualitza­des de l’exposició feta, s’han atès 196 visites concertade­s de forma prèvia. El dia 9 de febrer es va organitzar una jornada consultiva per pobles, on es van atendre 126 veïns. A diferència dels pobles de la Cortinada, reunió que es va haver de traslladar al divendres següent, Llorts i el Serrat, on els veïns de la parròquia van establir un debat obert i participat­iu, a la reunió d’Ordino, van assistir perfils més tècnics amb consultes més concretes.

Tant l’exposició com la jor«El nombre d’al·legacions elevat mostra l’interès dels ciutadans, i com ja vam avançar això comportarà una revisió i segurament la modificaci­ó del text»

nada consultiva, organitzad­es pel Comú, s’ha dirigit a tota la ciutadania, que ha estat informada per tots els canals de comunicaci­ó que disposa la corporació, tal com destaquen.

Tanmateix, la major part de consultes les han fet propietari­s amb terrenys afectats pel canvi de classifica­ció i qualificac­ió del sòl, que planteja el canvi d’urbanitzab­le a no urbanitzab­le. Des del Comú, es vol mostrar «la màxima transparèn­cia i col·laboració» per donar resposta a les diferents casuístiqu­es i trobar el consens en tots els casos que la legalitat permeti.

 ?? COMú D’ORDINO ?? L’exposició pública del POUP d’Ordino.
COMú D’ORDINO L’exposició pública del POUP d’Ordino.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra