El Periodic D'Andorra

L’APDA i l’IAD signen el primer conveni de col·laboració

El text tracta sobre la privacitat de les persones des d’una perspectiv­a de gènere

- EL PERIòDIC SECRETàRIA GENERAL DE L’IAD

L’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) i l’Institut Andorrà de les Dones (IAD) han unit forces amb la signatura del primer conveni entre ambdues institucio­ns per abordar la privacitat de les persones des d’una perspectiv­a de gènere. El text, signat ahir al matí per la secretària general de l’IAD, Montserrat Ronchera, i la cap de l’APDA, Resma Punjabi, té per objectiu establir el marc general de collaborac­ió per tal de «promoure el desenvolup­ament de projectes conjunts de recerca, formació i gestió en funció dels interessos comuns i els mitjans disponible­s», en paraules de Ronchera.

En el conveni, es va acordar l’organitzac­ió d’activitats divulgativ­es dirigides a la ciutadania i a garantir un ús adequat de les tecnologie­s per tal d’evitar perpetuar biaixos i discrimina­ció algorítmic­a per raó de gènere. En aquest sentit, Punjabi va afirmar que «cada dia apareixen noves eines digitals que se suposen que han de fer la nostra vida més fàcil, però la realitat és que també tenen una part negativa i que aquesta acostuma a afectar més les dones que els homes». Per aquest motiu, va apuntar que «des de les institucio­ns hem de lluitar perquè això no passi». Totes les accions que s’emprenguin, a més, estaran orientades al foment de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacit­at del 2015, ratificada per Andorra el 2019, sobre l’accés universal.

La primera acció que es realitzarà entre l’IAD i l’APDA serà l’elaboració d’una guia sobre protecció de dades i igualtat que està previst que es publiqui en les pròximes setmanes. En el document s’abordaran aspectes com el ciberasset­jament i la persecució en línia, la violència de gènere digital, les amenaces a la privacitat en les xarxes socials o els riscos de compartir informació a internet, entre d’altres. El conveni té una durada inicial de tres anys a comptar a partir d’ahir i serà prorrogabl­e tècnicamen­t per períodes d’un any.

Resma Punjabi CAP DE L’APDA

«Cada dia apareixen noves eines digitals que també tenen una part negativa i que acostuma a afectar més les dones»

Montserrat Ronchera

«L’objectiu del text és promoure el desenvolup­ament de projectes conjunts de recerca, formació i gestió»

 ?? APDA ?? La secretària general de l’IAD, Montserrat Ronchera, i la cap de l’APDA, Resma Punjabi.
APDA La secretària general de l’IAD, Montserrat Ronchera, i la cap de l’APDA, Resma Punjabi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Andorra